Kilo Vermek İçin Hangi Bitki Çayı İçilmeli?

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda kilo vermek için içilmesi gereken bitki çayları hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Aşırı kilo ve obezite çok ciddi bir sağlık problemi çünkü beraberinde tip 2 diyabet, kalp hastalıkları ve kanser gibi hastalıklar getiriyor. Sağlıksız beslenme ve yeterli egzersiz yapmamak obeziteye neden olur. Bu nedenle sağlıklı bir diyet ve egzersiz yapmak kilo vermenin en iyi iki yöntemi.

 

Bu yöntemlere ek olarak bitki çayı tüketmek de kilo verme açısından faydalıdır. Günde bir kaç bardak bitki çayı içmek kilo vermenize yardımcı olur ve genel sağlığınızı kuvvetlendirir. Bitki çayları bedendeki yağı hızlı ve kolayca yakar. Ayrıca bedendeki kötü kolesterolü düşürür.

 

Bitki çayları iştahınızı kontrol etmenizi ve bilinçsizce yemek yeme alışkanlığınızı kırmanızı sağlayabilir. Ayrıca bu çaylarla bedendeki toksinleri atabilirsiniz. Kilo vermeyi sağlamasının yanı sıra bitki çayları sindirime iyi gelir, enerjinizi arttırır. Arterit, diş çürümesi ve kansere karşı koruma sağlar. Bitki çayı yapmak çok kolaydır. Tek ihtiyacınız çay yaprakları veya hazır çay poşetleri.

 

İşte size kilo vermenize yardımcı olacak bitki çayları:

 

1) Yeşil Çay

En iyi kilo verdiren bitki çayı yeşil çaydır. Yeşil çay bedenin hem kalori yakmasını hem de kilo vermesini sağlar. Yeşil çay bedendeki antioksidanları arttırır ve toksinleri giderir. Günde iki bardak yeşil çay içebilirsiniz.

 

2) Nane Çayı

Nane doğal olarak iştahı azalttığı için kilo vermede nane çayı kullanabilirsiniz. Çayı yaparken taze veya kurutulmuş nane yaprakları kullanabilirsiniz. İki öğün arası bir bardak nane çayı içmek iştahı keser. Böylece aşırı yemenize veya kalorili atıştırmalıklarla açlığı bastırmanıza engel olur. Nane düşük kaloriye sahip olduğu için toplamda alınan kalori miktarı azalır. Bu bitki ayrıca sindirimi kolaylaştırır ve sakinlik verir. Nanenin sakinleştirici kokusu bile iştahınızı düşürmeye yetecektir.

 

3) Oolong Çayı

Oolong çayı aynı yeşil çay gibi bedendeki yağları kırmaya yardımcı bileşenlere sahiptir. Bu çay kolesterolü düşürür ve bedende yağın birikmesine engel olur. Kilo vermeye faydalı bu çay ayrıca şeker hastaları ve kalp rahatsızlığı olan kişiler için de faydalıdır.

 

4) Beyaz Çay

Beyaz çay yeni yağ hücrelerinin oluşumunu engelleyen antioksidanlara sahiptir. Ayrıca bedenin yağ toplama hızını azaltır. Beyaz çay metabolizmayı hızlandırır ve iştahı doğal olarak keser. Tüm bu özellikleriyle beyaz çay kilo vermek için ideal bir içecektir.

 

5) Hatmi Çiçeği Çayı

Hatmi çiçeği çay olarak demlendiğinde harika bir kilo verme çayına dönüşür. Hatmi çiçeği kafein içermez, düşük kalorilidir ve doygunluk hissi verir. İçindeki antioksidanlar besinlerin hızlı çözülmesini sağlar. Hatmi çiçeği çayı bedendeki amilaz enziminin üretimini düşürür. Böylece kanınıza daha az karbonhidrat karışacağı için kilo vermeniz kolaylaşacaktır. Kilo verdiren bu çay  ayrıca öksürüğe iyi gelir, mideyi yatıştırır ve gaz oluşumunu önler.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.