Ä°sviçre'de Ä°çkinin Tüm Etkilerini Yok Eden Bir Jöle GeliÅŸtirildi!

Ä°sviçre’de Zürih Teknik Üniversitesi araÅŸtırmacıları alkolü zararsız hale getiren bir jöle geliÅŸtirmeyi baÅŸardılar. Alkol içirilen farelerde yapılan deneyler jölenin etkilerini kanıtladı. Ancak insanların tüketebilmesi için klinik deneylerin tamamlanması gerekiyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Jelin özelliÄŸi alkolü kana karışmadan önce mide-bağırsak kanalında etkisini yok ediyor. Bu buluÅŸun aşırı alkol tüketiminin yol açtığı sorunlara köklü çözüm getirebileceÄŸi düÅŸünülüyor. Ä°çilen alkol mide ve bağırsaktan geçiyor. Bağırsakta kana karışıyor, sonra da karaciÄŸere yönleniyor. Alkolün büyük bölümü karaciÄŸerde parçalanıyor. KaraciÄŸer alkolü ayrıştıran enzimler içeriyor. Alkolün ayrıştığı asitlerin en önemlileri “Asetaldehid” ve “Asetik asit”.

 

“Asetaldehid” zehirli ve karaciÄŸeri mahvediyor. GeliÅŸtirilen jölenin en önemli iÅŸleve, alkolü “Asetaldehid”sürecinden geçmeden doÄŸrudan “Asetik asit”e dönüÅŸtürmesi. Söz konusu jöle içkiye baÅŸlamadan veya içki sırasında alınırsa, “Asetaldehid” sürecini baÅŸlamadan, yani kana karışmadan bitiriyor.