Damar Tıkanıklığını Gideren Gıdalar Nelerdir?

Düzenli tükettiğimiz gıdalar genel sağlığımızı belirleyen en önemli etkenlerden biri. Bu nedenle besin değeri yüksek, iyi kaliteli gıdalarla beslenmemiz gerekiyor.

 

Günümüzde herhangi bir markete giripte "light" ibaresi taşımayan ürünler görmek neredeyse imkansız oldu. Light yoğurt, light süt, light çikolata ve daha niceleri.. ”Light” olduğu için bu ürünlerin faydalı olduğunu düşünebilirsiniz.

 

Ama gerçekten öyle mi?

 

Bu tür bazı ürünleri tüketmek obezite, kalp, damar hastalıkları ve hormon dengesizliği gibi rahatsızlıklara yol açabilir. Yanıltıcı reklamlar tüketicileri "light" kategorisindeki ürünlerin sağlıklı olduğuna ikna ediyor. Ama pek çok sağlık uzmanı bu ürünleri düzenli olarak tüketmenin kan rahatsızlıkları, yüksek kolestrol ve diğer başka hastalıklara sebep olduğu konusunda hemfikir.

 

Neyse ki bilgi sahibi olarak sağlıklı gıda seçimleri yapabiliriz. Böylece bedenimizi toksinlerden arındırıp sözde "sağlıklı" gıdaların zararlı etkilerinden kaçınabiliriz.

 

Aşağıda düzenli tüketildiğinde damarlarınızı temizleyecek ve genel sağlığınızı arttıracak dokuz gıda bulacaksınız.

 

1. Nar suyu

 

Nar suyu sağlığa faydalı antioksidanlar taşıdığı için bedendeki toksinleri atmanıza yardımcı olur. Narda bulunan antioksidan böğürtlen, yaban mersini ve portakalda bulunandan çok daha fazladır.

 

2. Yağlı balık türleri

 

Bazı balık türleri bedenin kendi üretemediği Omega 3 yağ asitleri barındırır.

 

Haftada en az iki kere yağ asidi içeren gıda tüketmeniz tıkalı arterleri açar, kan akışını düzenler, arter ve damarlarda sertleşmeyi önler ve damar şişliğini azaltır.

 

3. Lahana turşusu

 

Lahana turşusu sağlıklı bakteriler içermesi sayesinde sindirim sistemini rahatlatır ve kalp sağlığına iyi gelir.

 

Lahana turşusu bedenin temizlenme sürecini hızlandırır.

 

Ayrıca kolestrol seviyesini düşürür ve zararlı toksinlerin atılmasını sağlar.

 

4. Zeytinyağı

 

Natürel sızma zeytinyağı yiyeceklere lezzetten fazlasını katar. Zeytinyağı çok faydalı omega 3 ve 6 yağ asitleri içerir. Bu asitler arterleri doğal olarak temizler.

 

5. Susam tohumu

 

Susam tohumu lezzeti kadar faydası olan bir başka gıda.

 

Kalp sağlığı için çok faydalı olan susam tohumu ayrıca dolaşım bozukluklarını düzenler ve kalp rahatsızlığının ilerlemesine engel olur.

 

Susam tohumunda yağ asitleri, antioksidanlar ve iltihap giderici bileşenler içerir.

 

Tüm bu içeriğiyle susam tohumu hem genel sağlığa ve hem de damarlara iyi gelir.

 

6. Domates

 

Yemeklerimizin vazgeçilmezi domatesde çok güçlü bir bileşen olan likopen bulunur.

 

Likopen arterlerdeki kötü kolestrolü azaltan güçlü bir antioksidandır.

 

7. Yulaf

 

Yulaf, zengin lif içeriğiyle genel sindirimi iyileştirir. Bedenin kolestrol ve yağ seviyesini düzenler. haftada üç gün yenen yulaf ezmesi arterleri temizler ve zararlı toksinleri giderir.

 

8. Fındık

 

Fındığın kan yağları üzerinde olumlu etkisi klinik olarak ispatlanmıştır. Zengin içeriğiyle fındık kalp damar sağlığına iyi gelir ve arterlerin tıkanmasını geciktirir. Ayrıca, fındıkta bulunan sağlıklı yağlar kolestrol seviyesini düşürür.

 

9. Karpuz

 

Karpuz kalorisi düşük, besin değeri yüksek bir gıdadır.

 

Karpuz, arterleri koruyan ve temizleyen antioksidanlara sahiptir.

 

Ayrıca idrar söktürücü özelliği olan karpuz bedendeki zararlı maddelerin atılmasını sağlar. Bedendeki iltihabı kontrol altına alarak dolaşım bozukluklarını giderir.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.