YiÄŸit ÅžatıroÄŸlu 14. BoÄŸaziçi Zirvesi'ne Katıldı!

Ä°ÅŸ dünyasına yenilikçi bir bakış açısı getiren, ofis yönetim binaları iÅŸletmesi olarak tanımlanan Assembly Buildings Kurucu Ortağı YiÄŸit ÅžatıroÄŸlu, iÅŸ dünyası, siyaset ve kültür alanlarındaki kanaat önderlerinin küresel sınamaları deÄŸerlendirmelerini kolaylaÅŸtıran açık bir diyalog imkanı sunan, bu yıl 14. Kez düzenlenen BoÄŸaziçi Zirvesi'ne katıldı.

 

Rel Collection BaÅŸkanı ve Assembly Buildings Kurucu Ortağı YiÄŸit ÅžatıroÄŸlu, zirve, kamu ve özel kuruluÅŸlar, iÅŸ dünyası ve toplumun diÄŸer kesimlerinin üzerinde pozitif bir etki oluÅŸturmak maksadıyla; liderleri, karar vericileri, akademisyenleri ve her meslekten bireyleri bir araya getirerek, iÅŸ birliÄŸi imkanları yaratan ve motive eden bir platform sunan BoÄŸaziçi Zirvesi'nde "Ä°ÅŸ dünyasının geleceÄŸini gayrimenkul yatırımlarının yeniden tanımlanması perspektifiyle ÅŸekillendirmek" baÅŸlıklı oturumda konuÅŸtu. TurkishWÄ°N'den Melek Pulatkonak'ın moderatörlüÄŸünde gerçekleÅŸen oturuma YiÄŸit ÅžatıroÄŸlu dışında Carrier Ä°nsan Kaynakları Founder TuÄŸaçar SusinSilk&Cashmere CEO'su Ferhat Zamanpur, Core Strateji kurucusu Ä°hsan Elgin katıldılar.

 

Oturumu Carrier HR'dan TuÄŸaçar Susin, HR ÅŸapkasıyla gelecek için trendlerden bahsederek baÅŸlattı. Gartner'a göre liderler arasında konuÅŸulan 5 ana Ä°K konusunun "Lider ve Yönetim GeliÅŸimi", "Organizasyonel Kültür", "HR Teknolojileri, "DeÄŸiÅŸim Yönetimi" ve "Kariyer Yönetimi" olduÄŸunu anlatan Susin, bu trendlerin ortaya çıkmasının sebeplerini de 3 maddede özetledi;

 

a. Yetenek için artan rekabet

b. Karlılığın artan önemi ile birlikte çalışanlar üzerinde yukarı yönlü artan verimlilik baskısı

c. Yapay zeka öncelikli teknolojilerin insan kaynağı ile olan iliÅŸkisi.

 

Ortak baÄŸları Assembly üyesi olmaları olan konuÅŸmacılardan TuÄŸaçar Susin'in çalışan beklentilerinin deÄŸiÅŸimini anlatmasının ardından Ä°hsan Elgin, giriÅŸimci kimliÄŸiyle liderlerin, deÄŸiÅŸim trendini ve iÅŸ hayatındaki trendleri, liderlerin inovasyon ve yeniliÄŸi hayata alması ve founder mentality'e geçmesini, giriÅŸimlerden ve çalışanların fikirlerine yatırım yaparak inovasyon beslemesi; iÅŸ modeli odaklı düÅŸünme; yetkinlikleri baÅŸka sektörlere ya da iÅŸlere taşıma; ekosistem yönetmek, rakiplerle ortak iÅŸ yapmak gibi baÅŸlıklara deÄŸindi.

 

Ferhat Zamanpur ise ikinci nesil liderlerin bu deÄŸiÅŸimleri nasıl ele aldığını ve kültür deÄŸiÅŸimini, bugüne ayak uydurmak için dijital dönüÅŸümü, outsource insan kaynağını ve ofisini Assembly'e taşıma hikayesini anlattı. Zamanpur, bunun yarattığı çalışan mutluluÄŸuna da deÄŸindi. Ayrıca liderlerin hybrid çalışma sistemine geçiÅŸinin de çalışanlar tarafından takdir edilmesinden ve bunun da lider tarafında yaratılan bir deÄŸer olmasının altını çizdi.

 

Tüm bu trendler ve beklentilere Assembly'nin fiziksel ve ekosistem olarak saÄŸladığı alanı ve gelecekteki çalışma hayatının nasıl ÅŸekilleneceÄŸini ise YiÄŸit ÅžatıroÄŸlu aktardı. Hem çalışan beklentilerini karşılayan hem de liderlerin dönüÅŸümüne yardımcı olan fiziksel mekanları tasarlayan, ekosistem yaratarak toplulukların bu etkileÅŸim anlarını-alanlarını kurgulayan bir yapı olan Assembly'yi anlatan ÅžatıroÄŸlu, beklentileri kapsayan fiziksel mekan tasarımı, farklı sektörleri bir araya getiren ve daha fazla etkileÅŸim saÄŸlayarak ekosistemler yaratmaktan, farklı kurum ve kiÅŸileri bir çatı altında toplamaktan ve bu topluluÄŸu yönetmekten bahsetti.

 

YiÄŸit ÅžatıroÄŸlu ayrıca kapanan ofislerin, boÅŸalan binaların gayrimenkul sektöründe yaratacağı deÄŸiÅŸim ve gelecekten de söz etti. Assembly'nin Ankara One Tower'da yaptığı gibi gayrimenkulleri dönüÅŸtürme gücünden, marka yaratarak yeni iÅŸlevler kazandırmasından bahseden ÅžatıroÄŸlu, New York baÅŸta olmak üzere Amerika'da yoÄŸun olarak yaÅŸanan boÅŸ kalan ofis binalarının yeni çalışan & lider beklentilerine paralel olarak dönüÅŸüme ve renovasyona gitmesinin ve bu dönüÅŸümlerin kaçınılmaz olduÄŸunun altını çizen ÅžatıroÄŸlu ofis binalarındaki ilk dönüÅŸümün Assembly Buildings olduÄŸunu da sözlerine ekledi.