Kanser Hastası Casey McIntyre Ölmeden Önce Bir Çok Hastanın Tedavi Masrafını Sıfırlattı!

Amerikalı Casey McIntyre, 38 yaşında yumurtalık kanserinden hayatını kaybetti. Ömrünün son yıllarını sağlık giderlerini ödeyemeyecek durumda olan hastaların faturalarının sıfırlanması için bağış toplamakla geçirdi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Casey McIntyre’in hastalık sigortası ve sağlık hizmetlerine erişebiliyordu ama milyonlarca Amerikalı için bu hiç de kolay değil. Çünkü ABD’de sosyal güvenlik sistemi yok.

 

Bu adaletsizliğin farkında olan ve öleceğini bilen Casey, geçen Mayıs’ta “Rip Medical Debt” adlı muhtaç durumdaki hastaların sağlık giderlerinin silinmesini amaçlayan platformda bir bağış kampanyası başlattı. Hedefi, hiç değilse 20bin dolar toplayabilmekti. Ama Casey McIntyre’in kampanyası hedefin çok çok üstüne çıkarak bugüne kadar 190 bin 420 dolar toplamayı başardı.

 

Casey son nefesini vermeden önce yürek arçalayan bir mesaj yayınladı:

 

“Dostlarım, siz bu mesajı okurken ben ölmüş olacağım. Üzgünüm. Ölmek berbak bir şey, biliyorum, herkes biliyor. Ölümümün nedeni? Yumurtalık kanseri. Sizleri, her birinizi tek tek çok sevdim; sizlerin de beni sevdiğinizi biliyorum. Hayata mutlu veda etmek için, zor durumdaki diğer hastaların sağlık gideri borçlarını sildirmek amacıyla kolları sıvadım. Ben şanslıyım; en iyi sağlık hizmetlerinden yararlandım ama ülkemizde bir çok insanın tedavi masraflarını ödeyemeyecek durumda olduğunu biliyorum “

 

“RIP Medical Debt” platformuna göre, toplanan 200 bin dolar bağış, 17 milyon dolar borcun silinmesini sağlayacak.

 

Casey McIntyre, geride eşi Andrew ile 18 aylık kızı Grace’i bırakarak dünyaya veda etti.