Kaktüslerin Saksısını Ne Zaman Ve Nasıl Değiştirmek Gerekir?

Kaktüslerin saksılarının yenilenmesi genellikle Şubat ayından itibaren yapılması gerekiyor. Saksıların her 3 yılda bir yenilenmesi, yani  büyütülmesi doğru olur. Ancak bitki saksısının dışına daha kısa sürede çıkarsa veya uzarsa, 3 yılı beklemenize gerek yok.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Saksı değiştirme sırasında ideal olan kaktüsler için özel bir toprak karışımı almanız. Ancak sadece bir-iki kaktüsünüz varsa bu özel toprağa ihtiyacınızyok. Bahçe toprağı, humuslu toprak, hatta dere yatağı toprağı veya kumu bile işinizi görmeye yetebilir.

 

Kaktüsünüzü mümkün olduğu kadar uzun süre yaşatmak istiyorsanız, plastik saksılardan uzak durun, onları toprak saksılara dikin. Saksısını yenilerken de bir önceki sakısadaki toprak seviyesinin 1-2 santimetre fazlasını koymanız yeterli olabilir. Kaktüsler tutumlu bitkiler. Biraz su, biraz toprak onlara yetiyor.

 

Önemli bir nokta: Kaktüsün saksısını değiştirdiğinizde bir hafta su vermeyin. Çünkü saksı değiştirme sırasında kırılabilecek köklerin ve dalların kendilerini toparlamaları için böyle bir süre gerekli.



Etiketler: