En Sarhoş Uçak Yolcuları İbiza Seferlerinde Görülüyor!

Ryanair Havayolları’nın patronu Michael O’Leary isyanlarda. Alkollü ve uyuşturucu kullanmış olarak uçağa binen yolcuların oranı tehlikeli düzeylere ulaştı. O nedenle havaalanlarında önlem alınmasını istiyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Açık sözlülüğüyle tanınan O’Leary, Avrupa havaalanları yetkililerinin bu salgının farkında olmadıklarını söylüyor ve uçak beklerken içki satışının kısıtlanmasını istiyor.

 

O’Leary bunun tüm Avrupa’yı ilgilendiren bir sorun olduğunu ama en ciddi durumla İngiltere ile örneğin İbiza arasındaki seferlerde yaşandığını belirtiyor.

 

37 ülkeye sefer düzenleyen İrlanda havayolu şirketi Ryanair geçen yıl 184 milyon yolcu taşıdı. O’Leary şunları anlatıyor:

 

“Diğer havayolu şirketleri gibi biz de yolcuların uygunsuz davranışlarında artş gözlemledik. Özellikle tatil yerlerine giden uçaklarımızda. Avrupa havaalanlarında yolculara içki satışı iki dubleyle sınırlandırılmalı. Havaalanlarında gecikmeler arttıkça, uçak bekleyen yolcuların içki tüketimi de artıyor.

 

Eskiden de yolcular bekleme salonlarında çok içiyorlardı ama uçağa binince sızıp kalıyorlardı. Oysa şimdi hem içki, hem de uyuşturucu aldıkları için saldırgan oluyorlar ve uçakta onları kontrol etmek zorlaşıyor.Gece kulüpleriyle ünlü olan İbiza’ya yaptığımız seferler en sorunlu olanları.”

 

Ryanair, yolcuların uçağa su dahil herhangi bir şişeyle birlikte binmelerine izin vermiyor. Daha önce su şişesine izin vardı. Ancak bazı yolcularının şişelerinde su değil votka olduğunu anlayınca, onu da yasakladı.



Etiketler: