Boyun Fıtığına İyi Gelen Egzersizler!

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisine kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda boyun fıtığına iyi gelen egzersizler hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisine kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda boyun fıtığına iyi gelen egzersizler hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı videolarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda boyun fıtığına iyi gelen egzersizler hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Boynumuzda 7 tane omur ve bunların arasında 5 tane disk bulunur. Disklerin içi jelatinöz adı verilen bir sıvı ile doludur. Omurgalar arasındaki disk dokusunun jelatin kıvamındaki iç kısmının, daha kuvvetli bir bağ dokusundan oluşan dış kısmı yırtarak omurilik ve sinirlere bası yapması sonucu boyun fıtığı ortaya çıkar. Boyun fıtığı, sıklıkla 5. ve 6 omurlar arasında, ikinci sıklıkta 6. ve 7. omurlar arasında görülür. Bunun nedeni bu omurların çok hareketli olması ve strese daha fazla maruz kalmasıdır.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.