Yeni Zelanda'da Önce Deprem Sonra Sel Felaketi Yaşandı! 1442 Kayıp!

Türkiye 7.7 ve 7.6'lık iki depremin yaralarını sarmaya çalışırken, Pasifik Okyanusu üzerinde bir ada ülkesi olan Yeni Zelanda'da önce deprem meydana geldi, ardından ülke sel felaketi ile sarsıldı. 

 

Türkiye 7.7 ve 7.6'lık iki depremin yaralarını sarmaya çalışırken, Pasifik Okyanusu üzerinde bir ada ülkesi olan Yeni Zelanda'da önce deprem meydana geldi, ardından ülke sel felaketi ile sarsıldı. Türkiye 7.7 ve 7.6'lık iki depremin yaralarını sarmaya çalışırken, Pasifik Okyanusu üzerinde bir ada ülkesi olan Yeni Zelanda'da önce deprem meydana geldi, ardından ülke sel felaketi ile sarsıldı. 

 

Milliyet gazetesinin haberine göre; Pasifik Okyanusu üzerinde bir ada ülkesi olan Yeni Zelanda'da deprem meydana geldi. Söz konusu deprem sonrası ülkede binlerce kişi yaşanan sel felaketinden etkilendi. Pasif Okyanusu'nda bir ada ülkesi olan Yeni Zelanda'da deprem meydana geldi. Söz konusu depremin şiddeti 6.3 olarak ölçüldü. Sarsıntının etkisiyle birlikte ülke felaketi yaşadı. Merkez üssü ülkenin başkentine 50 kilometre uzaklıkta yaşanan deprem 48 kilometre derinlikte gerçekleşti. Uzmanlar depremin 30 saniye sürdüğünü aktardı. Yetkililer, 20 dakika sonra ise 4.0'lık bir artçı depremin de bölgeyi salladığını basınla paylaştı.

 

70 BİN KİŞİ DEHŞETİ YAŞADI

 

Depreme merkez üssüne yakın bir konumda bulunan Raumati Sahili'nde yakalanan David Haxton, isimli şahıs olayı 'korkutucu' olarak nitelendirerek Evimizin yanından hızla geçen bir yük treni gibiydi' dedi. Yeni Zelanda Ulusal Acil Durum Yönetimi Ajansı ise yaşanan deprem sonrası tsunami tehdidi olmadığını ve önemli bir hasar yaşanmadığını belirtti. Öte yandan ülkenin kuzeyinde bulunan Napier kenti sakinleri depremden yoğun bir şekilde etkilendi. 70 bin kişinin kaldığı bölgede yapan bölgede deprem sonrası sel meydana geldi. Hava durumunun da kötüleşmesiyle birlikte fırtına çıktı. Felaketin ardından binlerce insan elektriksiz kaldı ve temiz suya erişim kesildi.

 

1442 KİŞİ KAYIP

 

Acil Durum Yönetimi Bakanı Kieran McAnulty gerçekleştirdiği basın toplantısında,1442 kişinin kayıp olduğunu belirterek  "Kasırganın en kötüsünü atlattık ama henüz tehlikeyi atlatmış değiliz. Bu önemli bir felaket ve en çok etkilenen bölgelerde durumun iyileşmesi haftalar alacak" dedi. Otoyollar toprak kayması ve çökmeler nedeniyle kapatılırken, 160 bin hane elektriksiz kaldı. Bazı bölgelerde sel sularının evlerin ikinci katına kadar ulaştığı vurgulandı.