UFO Haritası Yayınlandı! En Çok UFO Gözlemi Nerede Yapıldı?

En çok UFO nerede görülüyor? Åžimdiye kadar ne kadar UFO gözlemi yapıldı? Ulusal UFO Raporlama Merkezi'nden (NUFORC) tarafından yayınlanan verilerle, eyaletlere göre UFO görülme sayısını görselleÅŸtirildi. Peki en çok UFO nerede görülüyor? Åžimdiye kadar ne kadar UFO gözlemi yapıldı? Cevaplar haberimizde..

 

En çok UFO nerede görülüyor? Åžimdiye kadar ne kadar UFO gözlemi yapıldı? Ulusal UFO Raporlama Merkezi'nden (NUFORC) tarafından yayınlanan verilerle, eyaletlere göre UFO görülme sayısını görselleÅŸtirildi. Peki en çok UFO nerede görülüyor? Åžimdiye kadar ne kadar UFO gözlemi yapıldı? Cevaplar haberimizde..

 

NTV'nin aktardığı habere göre, ABD, son sekiz gün içinde 3 tane tanımlanamayan uçan nesne (UFO) düÅŸürdü. Söz konusu durum ile ilgili hükümetten resmi bir açıklama yapılmazken, Pentagon dünya dışı varlıkların ihtimalini göz ardı etmedi. "ABD UFO mu düÅŸürdü" sorusu sosyal medyada yoÄŸun bir ÅŸekilde tarışılmaya devam ederken dünyanın dört bir yanından gelen resmi ve gayri resmi UFO gözlem ihbarları bir harita aracılığıyla görselleÅŸtirildi. Peki, ABD'de ÅŸimdiye kadar kaç tane UFO görüldü? UFO'lar en çok nerede görülüyor? Son beÅŸ yılda ABD semalarında süzülen 26 binden fazla tanımlanamayan uçan cisim (UFO) görüldü. 

 

CALIFORNIA Ä°LK SIRADA

 

Ulusal UFO Raporlama Merkezi'nden (NUFORC) tarafından yayınlanan verilerle, eyaletlere göre UFO görülme sayısını görselleÅŸtirildi. Ä°ngiliz gazete Daily Mail tarafından hazırlanan haritaya  göre, California 2 bin 661 UFO ihbarı ile ilk sırada yer alırken onu Florida ve New York takip ediyor. 1998'den bu yana ise Califonia'da 15 bin 562, Florida'da 7 bin 870, New York'ta ise 5 bib 567 UFO görüldü. ABD dışındaki ülkelerden ise ÅŸu an dek 10 bin 836 UFO ihbarı yapıldı. ABD hükümeti henüz tanımlanamayan cisimler hakkında Amerikalıları bilgilendirmemiÅŸ olsa da, UFO’ların yoÄŸun olarak görüldüÄŸü eyaletler, yeni kanatlı teknolojileri rutin olarak test eden büyük Hava Kuvvetleri üslerine ev sahipliÄŸi yapıyor. Bununla birlikte Ulusal UFO Raporlama Merkezi'nin (NUFORC),  yeni verileri geçen hafta sonu Alaska, Kanada ve Montana'da üç UFO'nun vurulduÄŸu haberlerinin ardından geldi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise nesnelerin dünya dışı varlıklarla baÄŸlantılı olma olasılığını göz ardı etmedi. Pazar günü Kanada semalarında tespit edilen ve tanımlanamayan nesne, 'potansiyel gözetleme yetenekleri' ve ona baÄŸlı iplerle insansız 'sekizgen bir yapı' olarak tanımlandı. Bir F-16 savaÅŸ uçağı, Cuma ve Cumartesi günleri Alaska ve Kanada üzerinde diÄŸer iki UFO’nun imha edilmesinin ardından, Büyük Göller üzerinde yaklaşık 6 km yükseklikten onu düÅŸürdü.

 

8 GÜN Ä°ÇÄ°NDE 4 NESNE VURULDU

 

DiÄŸer taraftan, 4 Åžubat'ta Güney Carolina üzerinde bir Çin balonu da düÅŸürüldü, bu da ABD Hava kuvvetleri’nin son 8 gün içinde dört nesneyi düÅŸürdüÄŸü anlamına geliyor.

 

ABD UFO MU DÜÅžÜRDÜ?

 

Pentagon'dan emekli Korgeneral Bergman, geçen hafra  ABD halkının söz konusu yüksek irtifalı cisimler hakkındaki sorulara yanıt beklediÄŸini söyledi. Pentagon Sözcüsü TuÄŸgeneral Patrick Ryder, yaptığı yazılı açıklamada, ABD BaÅŸkanı Joe Biden'ın talimatı üzerine söz konusu cismin bir ABD F-16'sı tarafından düÅŸürüldüÄŸünü bildirdi.

Cismin 6 km  irtifada uçtuÄŸunu belirten Ryder, "Rotası ve irtifası sivil havacılık için bir tehlike olabileceÄŸi de dahil olmak üzere bu cisim endiÅŸelere yol açtı." ifadelerini kullandı. Ryder, cismin vurulduÄŸu yerin hem karada olası hasarın önüne geçmek hem de cismin kalıntılarını toplanmasının kolaylaÅŸtırmak için seçildiÄŸini belirtti. Kuzey Amerika Hava Savunma Komutanlığı (NORAD) Çin balonu ile Alaska ve Kanada üzerinde tanımlanamayan cisimleri düÅŸürmesinin ardından, bu kez ABD ile Kanada sınırında uçan, tanımlanamayan bir cisim için harekete geçti. NORAD'ın, ABD-Kanada sınırında yer alan Michigan ve Huron gölleri bölgesini kısa süreliÄŸi uçuÅŸa kapatmasının ardından, tanımlanamayan bir cismi daha düÅŸürdüÄŸü ortaya çıktı. 11 Åžubat'ta ise Kanada BaÅŸbakanı Justin Trudeau, ABD ile iÅŸbirliÄŸi içinde Kanada'nın Yukon bölgesi üzerinde cismi düÅŸürdüklerini açıklamıştı.



Etiketler: