Yasal Haklarımız Nelerdir? Farkın Olduklarımız Nelerdir? Olmadıklarımız Nelerdir?

Yasal Haklarımız Nedir? İşte yasal haklarımız hakkında bildiklerimiz ve bilmediklerimiz.. 

 

Düzeni sağlamak, rahat ve mutlu bir toplum yaşamı sürebilmek için birey olarak hepimizin bir dizi hakkı bulunuyor. Yaşama hakkı, kişi dokunulmazlığı ve özel hayatın gizliliği, din ve vicdan hürriyeti, düşünce kanaat hürriyeti, toplantı ve gösteri yürüyüş hakkı bunlar bildiklerimiz. 

 

Peki Farkında olmadığımız yasal haklarımız nelerdir? 

 

 

 

Zamanımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz sosyal medya platformlarını kullanırken oldukça dikkatli olmak gerekiyor her gün artmakta olan sahte profiller bilgi hırsızlığı ile dolandırılan kişilerin sayıları oldukça fazla. Sahte profil oluşturmak yani gerçek bir kişinin ismini veya fotoğrafını kullanarak bir hesap açmak çok ciddi bir suç. Cezasının da 2 yıldan 4 yıla kadar hapis ile sonuçlanması mümkün. Diğer yandan bir başka kişinin bilgilerini başka bir hesapta kullanmak, izinsiz paylaşmak ve herhangi bir belgenin ekran görüntüsünü ya da farklı biçimde kayıt halini göz önüne sermek de 1 ile 3 yıl arasında arasında hapis cezası ile sonuçlanabilecek bir suçtur.

 

İstanbulluları yakından ilgilendiren sorun taksi kaosu! 

 

 

 

Özellikle büyük ve kalabalık şehirlerde yaşayanları yakından ilgilendiren bir problem taksi bulmak zaten zorken bir de taksicilerin yakın mesafe için müşteri kabul etmemesi aynı zamanda uzak mesafe gidecek olan müşterilere de zorluk çıkarması, yolcuları mağdur eden durumlar olarak açıklanabilir. Ancak bu gibi durumlarda taksiciye ceza kesilebilir. Ayrıca trafik ile ilgili bir başka düzenleme ise radar problemi diyebiliriz. Eğer yolda radar olduğuna ya da böyle bir denetim yapıldığına ilişkin bir bilgilendirme veya tabela yoksa o zaman size radara yakalandığınıza ilişkin bir ceza kesilemez. 

 

 

 

Eğer üst ya da yan komşunuzun herhangi bir probleminden doğrudan etkileniyorsanız örneğin komşunuzun evini su bastıysa ve sızıntı sizin evinize de ulaşıyorsa komşunuz sizin zararınızı karşılamk yani tamirat işlerini üstlenmek durumundadır. Aynı zamanda tazminat da ödemelidir. Hukuki bir başka düzenleme ise evli bir çiftin birbirinden habersiz bir biçimde kredi çekmesi olarak söylenebilir. Eğer taraflardan biri, bir diğerinin haberi olmadan böyle bir girişimde bulunuyorsa bu durum güven sarsıcı bir unsur olarak görülüyor. Bu sebeple de böyle bir eylem boşanmak için yeterli bir gerekçe olarak sunulabilir. 

 

Haklarımızın ne kadar farkında olursak ihtiyaç duyduğumuz anlar da kendimizi güvenli hissetmemiz o kadar olası olacaktır.

 



Etiketler: