Yargı Dizisi Yekta Dilmen Uğur Polat Kimdir?

Pazar günleri Kanal D'de yayınlanan öldürülen kız kardeşinin katilini bulmaya çalışan bir avukat ile ona yardımcı olmak isteyen bir savcının başından geçen heyecan dolu hikayesini anlatan, yapımcılığını Ay Yapım adına Kerem Çatay'on yaptığı, senaryosu Sema Ergenekon tarafından kaleme alınan dizide avukat Yekta Dilmen karakteriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Uğur Polat'ın özel hayatı şu sıralar sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıklar aranıyor. 

 

Pazar günleri Kanal D'de yayınlanan öldürülen kız kardeşinin katilini bulmaya çalışan bir avukat ile ona yardımcı olmak isteyen bir savcının başından geçen heyecan dolu hikayesini anlatan, yapımcılığını Ay Yapım adına Kerem Çatay'on yaptığı, senaryosu Sema Ergenekon tarafından kaleme alınan dizide avukat Yekta Dilmen karakteriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Uğur Polat'ın özel hayatı şu sıralar sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıklar aranıyor. Son dönemde yer aldığı projelerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Uğur Polat'ın özel hayatı şu sıralar sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıklar aranıyor.

 

yargi yekta dilmen ugur polat kimdir

 

Yargı Yekta Dilmen Uğur Polat kimdir? 

 

Uğur Hakan Polat (d. 1 Ocak 1961), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. 1978 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'na katıldı. 1981'de Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde eğitim gördü. Uğur Polat kimdir, Mavi Gözlü DevCazibe Hanım’ın Gündüz Düşleri ve Devrim Arabaları gibi Türk Sineması’nın pek çok önemli yapımında rol almış olan sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu. Tiyatro kökenli oyuncularımızdan olan Polat, Ankara Sanat Tiyatrosu ve İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda uzun yıllar boyunca emek vermiş, aralarında Kuva-i Milliye ve Hamlet‘in de bulunduğu pek çok yapımda rol almıştır. Uğur Polat1 Ocak 1961 tarihinde, İstanbul‘da dünyaya geldi. Tiyatro ile genç yaşta tanışan Polat, 1978 yılında Ankara Sanat Tiyatrosuna katıldı ve de 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne kayıt oldu. 1985 yılında Adana Devlet Tiyatrosu’da, 1987 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda çalışmıştır. Aynı zamanda seslendirme sanatçısıdır. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Tiyatro Bölümü’nde 3 yıl ders öğretim üyeliği yapmıştır. 16 yıl boyunca Devlet Tiyatroları bünyesinde oyunculuk yapan Polat, bu süre zarfında 30’a yakın farklı tiyatro eserinde rol aldı ve de İsmet Küntay Tiyatro Ödülü‘nü kazandı. Uğur Polat’ın rol aldığı oyunlar arasında Hamlet, Kuva-i Milliye, Sansürcü ve de Kafatası da bulunmaktaydı. 1988 yılında vizyona giren Sis adlı filmle beraber sinema dünyasına da atılan Polat, 1989 yılında Cahide ve 1990 yılında Bütün Kapılar Kapalıydı filmlerinde rol aldı; bu film ona 1990 yılında Ankara Film Festivali‘nde Umut Veren Erkek Oyuncu ödülünü getirdi.