Üniversiteler Fuhuş Evi Oldu Sözleriyle Tepki Çeken Ebubekir Sofuoğlu Kimdir?

Akit TV'de katıldığı programda üniversiteler "Fuhuş evi" oldu ifadelerini kullanan Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi profesör Ebubekir Sofuoğlu'nun hayatı sosyal medyada kullanıcılar tarafından sıklıkla araştırılmaya başlandı. 

 

Akit TV'de katıldığı programda üniversiteler "Fuhuş evi" oldu ifadelerini kullanan Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi profesör Ebubekir Sofuoğlu'nun hayatı sosyal medyada kullanıcılar tarafından sıklıkla araştırılmaya başlandı. Peki Ebubekir Sofuoğlu kimdir? İşte detaylar.. 

 

Ebubekir Sofuoğlu kimdir? 

 

29 Temmuz 1968 yılında Adapazarı'nda dünyaya gelen akademisyen, profesör, sosyal siyaset ve sosyoloji araştırmacısı, ve yazar Ebubekir Sofuoğlu Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Siyaset Bölümünde yüksek lisans, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde doktorasını tamamlayan Sofuoğlu kariyerine Sakarya Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak devam etmektedir. 

 

Yüksek lisans tezi: III. Selim Dönemi Sosyal Siyaset Uygulamaları (1994) 

Doktora tezi: Yeniden Yapılanma Sürecinde Islahatların Yeri ve I. Meşrutiyet

Doçent tezi: 1851-1912 Arası Osmanlı Arşiv Belgelerine Göre Kosova’da Osmanlı İdaresi (1998) 

 

İngilizce, Rusça, Arapça, Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça bilen Sofuoğlu, Sakarya Üniversitesinde Doç. Dr. unvanıyla görev yaptı. 2009 yılında Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne geçiş yaptı ve 2013 yılında profesörlüğe yükseldi. Çeşitli uluslararası ve ulusal dergilerde makaleleri yer aldı. Uluslararası bildiri ve kitaplara katkıda bulundu, birçok akademik projede yönetici olarak görev aldı. Ukrayna-Kırım Devlet ve Pedagoji Üniversitesi (2004-2005) ve Kosova Priştine Üniversitesinde (2005-2006) misafir öğretim üyesi olarak ders verdi.

 

Makaleleri Toplumsal Tarih Dergisi, Tarih ve Toplum Dergisi, Türk Dünyası Araştırmaları Dergisi dergilerinde yayımlandı. Çalışmaları nedeniyle çeşitli kuruluşlar tarafından kendisine teşekkür belgeleri verildi. Asiye Sofuoğlu ile evli olup, Mahmut Esat, Seyyid Emre, Yusuf adında üç çocuk babasıdır.