Ümmühan Zeynep Bilgili Kimdir? Nerelidir? Neden Gündemde?

Ümmühan Zeynep Bilgili kimdir? Sosyal medyada kan uyuşmazlığı tedavisini bulmasıyla gündemde olan tıp öğrencisi Ümmühan Zeynep Bilgili ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye başlandı. Peki Ümmühan Zeynep Bilgili kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

Ümmühan Zeynep Bilgili kimdir? Sosyal medyada kan uyuşmazlığı tedavisini bulmasıyla gündemde olan tıp öğrencisi Ümmühan Zeynep Bilgili ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye başlandı. Peki Ümmühan Zeynep Bilgili kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

ummuhan zeynep bilgili kimdir nerelidir neden gundemde

 

Ümmühan Zeynep Bilgili kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? 

 

Ümmühan Zeynep Bilgili kimdir? Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi 5'inci sınıf öğrencisi olan Ümmühan Zeynep Bilgili'nin üzerinde çalıştığı TÜBİTAK destekli projesi, Türkiye'de ilk kez bebekten anneye geçen alyuvar miktarının tam olarak ölçülmesini sağlayacak ve kan uyuşmazlığı tedavisine kesin çözüm getirecek. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Mehmet Serdar Kütük’ün danışmanlığında, tıp fakültesi 5’inci sınıf öğrencisi Ümmühan Zeynep Bilgili’nin üzerinde çalıştığı TÜBİTAK destekli proje sayesinde, Türkiye’de ilk kez bebekten anneye geçen alyuvar miktarı tam olarak ölçüldü. Çalışmaya dahil edilen ve kan uyuşmazlığı teşhisi bulunan gebelerin yüzde 2’sinde, rutin olarak verilen Anti D dozunun yeterli olmadığı tespit edildi. Bu anne adaylarına ikinci doz iğneleri de yapılarak, sonraki gebeliklerinde yaşayacakları risklerin önüne geçildi. Stajyer Dr. Bilgili’nin projesi, yaygın olarak kullanıma girdiğinde yetersiz doz nedeniyle oluşacak riskli gebeliklerin önüne geçilebilecek.