Amerika'da UFO'lar Balon Çıktı! İşte Dikkat Çeken O Açıklama!

Amerika'nın bir haftada 3 tane UFO vurduğunu açıklaması dünyada gündem olurken, Amerikan İstihbarat Servisi (CIA)'den bir yetkili yaptığı açıklamada UFO'lar balon olduğunu söyledi. 

 

Amerika'nın bir haftada 3 tane UFO vurduğunu açıklaması dünyada gündem olurken, Amerikan İstihbarat Servisi (CIA)'den bir yetkili yaptığı açıklamada UFO'lar balon olduğunu söyledi. Amerika'nın bir haftada 3 tane UFO vurduğunu açıklaması dünyada gündem olurken, Amerikan İstihbarat Servisi (CIA)'den bir yetkili yaptığı açıklamada UFO'lar balon olduğunu söyledi. 

 

OdaTV'nin haberine göre; ABD’li istihbarat yetkilileri, düşürülen UFO’ların aslında zararsız balonlar olduğunu açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri, Çin Halk Cumhuriyeti’ne ait, yüksek irtifada seyreden meteoroloji balonunu, sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşürdü. Yapılan operasyonda en ileri teknoloji F-22 savaş uçağını kullanan ABD, F-22’yi olabilecek en yüksek irtifada kullanarak adeta gövde gösterisi yaptı. Çin’i “casus balon” kullanmakla itham eden ABD, Soğuk Savaş dönemine benzer bir istihbarat savaşları korkusuyla çalkalandı. Amerikan basını ve çeşitli uzmanlar, ABD’nin nükleer silahlarının ve füze rampalarının, Çin tarafından balonlar vasıtasıyla gözetlendiğini öne sürdü. Buna karşılık ABD’nin nükleer silahlarının konuşlu olduğu üslerin, başta Google olmak üzere birçok halka açık harita uygulamasında yer aldığı anlaşıldı.

 

İstihbarat savaşları korkusunu, “UFO” korkusu takip etti. ABD, biri Kanada’da olmak üzere, toplam üç adet UFO düşürdü. F-22 ve F-16 savaş uçaklarının kullanıldığı operasyonlarda ABD ordusu, 10 Şubat'ta Alaska semalarında, 11 Şubat'ta Alaska sınırındaki Kanada hava sahasında, 12 Şubat'ta ise nükleer silahların konuşlu olduğu Montana Eyaleti'ndeki Huron Gölü çevresinde “tanımlanamayan uçan cisim” düşürdü. Dünya genelinde uzaylılara ilişkin komplo teorileri yayılsa da ABD kanadında durum farklıydı. Pentagon yetkilileri, 12 Şubat’taki operasyonda, ilk atışın ıska geçtiğini, ancak ikinci atışta cismin imha edildiğini açıkladı. Daha sonra Amerikan basınında, 20 bin feet üzerinde vurulan bu hedeflere ilişkin hiçbir enkaz parçasının dahi kalmamış olma ihtimali gündeme geldi. İstihbarat yetkilileri, ABD Kongresi’ne verdikleri brifing ile olaya son noktayı koydu.

 

UFO’LAR BALON ÇIKTI

 

Amerikan haber kanalı CNN’in aktardığına göre ABD istihbarat yetkilileri, “Vurulan hedeflerin tamamı zararsız yüksek irtifa balonlarıydı” dedi. Amerikalı senatörler, Amerikan ordusu tarafından “tanımlanamayan uçan cisim” yani UFO olarak adlandırılan ve daha sonra imha edilen bu balonların, Amerikan halkı için tamamıyla zararsız olduğu konusunda bilgilendirildi. Yapılan brifing kapsamında ABD’nin havacılık ve istihbarat birimlerinin, söz konusu balonların niteliği ve amacı hakkında araştırmaları sürdürdüğü ifade edildi. ABD televizyonlarında, Çin balonunun düşürülmesinden sonra hava devriyesi gezen Amerikan jetlerinin, daha önceleri tehdit olarak algılamadığı her türlü uçan cismi bildirdiği ve atış izni istediği teorisi gündeme geldi. Bu teoriye göre Çin balonunu “istihbarat ve gözetleme balonu” olarak nitelendiren ABD ordusu, tanımlayamadığı her türlü uçan cisim hakkında aşırı hassasiyet gösterdi ve önlem aldı. Bu önlemler aynı zamanda savaş uçaklarının ve pilotların yüksek irtifadaki becerilerini gözler önüne sererek, Çin’e ve Rusya’ya karşı “gözdağı” niteliği taşıdı.



Etiketler: