Togg'dan Yeni Hamle: Çinli Enerji Firması Farasis İle Ortak Oldu!

Togg ve Çinli Enerji Firması Farasis Ortak Oldu! Togg'un CEO'su Gürcan Karakaş Açıkladı! İşte Detaylar...

 

Togg'un T10x modelinin seri üretim bandından çıkıp sokaklarda görülmesinin ardından yeni bir hamle  daha geldi.  Türkiye’nin ilk batarya fabrikasının temeli bugün Bursa’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla 14.00'da  gerçekleştirilecek. Açılış öncesi Togg CEO’su Gürcan Karakaş CNN Türk’e özel açıklamalarda bulundu. Karakaş,  Çinli enerji firması Farasis ile ortaklığı ilk kez duyurdu.

 

Togg CEO’su Gürcan Karakaş’ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

 

"Her şeyden önce bataryalar burada üretiliyor. Togg Teknoloji kampüsümüzün içinde tesislerimizden birisini üretim tesisi olarak kullanıyoruz şu an. Hazır binalarda üretiliyor. Bataryanın geliştirileceği bir tesis kuruyoruz.

 

Batarya dediğiniz zaman kocaman parçayı görüyoruz. En önemlisi batarya hücresidir. Aracınızın menzilini, şarj süresini belirler. Modülleri birleştirip batarya paketi oluşturuşunuz. Biz kurduğumuz ortaklıkla yapmaya başladık. Kaliforniya’da mühendislerimiz eğitim alıyor. Küresel rekabet edebilir oyuncu olmaya hazırlanıyoruz.

 

Türkiye ve Çinli enerji firması Farasis ortak oldu. Bataryamız burada Gemlik'te üretilecek. Batarya hücresinin içerisindeki teknoloji sizin aracınızın menzilini her şeyini belirliyor. Bu şekilde kasetler ve modüller oluşturursanız batarya üretimi gelişiyor."

 

Togg'un Gemlik'teki üretim üssünün yanında 607 bin metrekarelik alanda kurulacak olan Siro Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü'nün 2024 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. Hücre, modül ve paket üretimlerinin yapılacağı kampüste son nesil, yüksek enerji yoğunluğuna sahip batarya hücreleri üretilecek.



Etiketler: