Timuçin Esen Kimdir? Nerelidir? Sevgilisi Var Mı?

Timuçin Esen kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla zaman zaman adından söz ettiren ünlü oyuncu Timuçin Esen ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette sıklıkla kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Peki Timuçin Esen kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

Timuçin Esen kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla zaman zaman adından söz ettiren ünlü oyuncu Timuçin Esen ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette sıklıkla kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü oyuncu Timuçin Esen ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette sıklıkla kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Peki Timuçin Esen kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

timucin esen kimdir nerelidir sevgilisi var mi

 

Timuçin Esen kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı?

 

Timuçin Esen kimdir? Timuçin Esen, 14 Ağustos 1973 tarihinde Adana'da Devlet Su İşleri'nde çalışan avukat anne ve avukat baba'nın ilk çocuğu olarak doğmuştur. Annesinin adı Nihal ve babasının adı Üstün Esen'dir. Esen, 47 yaşındadır. Çocukluğu 7 yaşına kadar Keban Barajı lojmanlarında geçti. Timuçin Esen, 14 Ağustos 1973 tarihinde Adana'da Devlet Su İşleri'nde çalışan avukat anne ve avukat baba'nın ilk çocuğu olarak doğmuştur. Annesinin adı Nihal ve babasının adı Üstün Esen'dir. Çocukluğu 7 yaşına kadar Keban Barajı lojmanlarında geçti. Tumiçin Esen'in ailesi aslen Niğdelidir. TED Ankara Koleji mezunu. Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nde iki yıl okuduktan sonra İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Ankara Hacettepe Devlet Konservatuarı'nda okurken, barlarda çalıp söylemeye başladı. İtalya ve ABD'de de tiyatro eğitimi aldı. Los Angeles'taki California Insitute of the Arts Üniversitesi'nde 7 yıl sinema - yönetmenlik üzerine master yaptı. Öğrencilik yıllarında "Çıkmaz Sokak" adında, orta metrajlı bir film çekti.

 

Timuçin Esen, eğitimini tamamladıktan sonra yurda dönerek ve "Gurbet Kadını" dizisinde Hakkı Ağa rolüyle seyircinin karşına geçti. Dizi sonrasında Meltem Cumbul ve Şener Şen'le beraber "Gönül Yarası" adlı sinema filminde de rol aldı. Gönül Yarası filminde gözü kara ve dünyayı aşkı uğruna yıkacak bir adam olan Halil karakterini canlandıran Esen, canlandırdığı bu karakterle 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En iyi Yardımcı Erkek ödülünü aldı. Timuçin Esen, "Hırsız Polis" adlı dizide kendini işine adayan, idealleri uğruna yaşayan, Çınar rolüyle izleyicilerin beğenisini topladı. İstanbul Beyoğlu'nda 2012 yılında açtığı, peştamal, havlu, sabunluk ve benzer hediyelik eşya satılan bir mağazası var. mağazasının adını Fransızca "Peche de Malle" (Sandıktaki Şeftali) koydu. Müzisyenliği de olan Timuçin Esen 2011 yılında ''Mayhoş'' adlı ilk albümünü çıkardı.