TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Ahmet Nur Çebi'ye Şok Hareket! Sıcağı Sıcağına Açıkladı!

Beşiktaş UEFA Konferans Ligi'nde dün akşam oynanan Lugano maçının son 10 dakikasında yediği üç golle 2-0 öne geçtiği maçta 3-2 mağlup olurken TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yaptığı hareket spor gündemine bomba gibi düştü. 

 

Fanatik'te yer alan habere göre, Beşiktaş’ın kabus gibi geçirdiği gecede bir büyük skandal yaşandı. Tribün protestosuna maruz kalan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ahmet Nur Çebi'ye parmak sallayıp, tepki göstererek stattan ayrıldı. Beşiktaş-Lugano maçının ilk yarısında protokol tribününde eşine az rastlanır anlar yaşandı. Uzunca bir süredir Beşiktaş’la yıldızı barışmayan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, ilk 45 dakika bitimini göremedi. Tribünlerin küfürlü tezahüratlarla protesto ettiği Büyükekşi, tepkisini Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’ye yöneltti.

 

ABOUBAKAR YETMEDİ!

 

Beşiktaş’ta Konferans Ligi’nde bu sezon her maçta katkı sağlayan Vincent Aboubakar, dün de rakip ağları sarsmayı başardı. Siyah-Beyazlılar 38. dakikada Aboubakar’ın golüyle öne geçti. Ghezzal’ın sağ kanattan yaptığı ortaya ceza sahası içinde topa kafayla vuran Aboubakar ağları havalandırdı: 1-0. Aboubakar, 52. dakikada da ağları sarsarak hem takımının hem de kendisinin ikinci golünü kaydederek taraftarına nefes aldırdı. Kara Kartal’ın Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar, 6 ön eleme ve iki Konferans Ligi maçında toplamda 8 karşılaşmada 7 gol ve 2 asistlik performans ortaya koydu. Siyah-beyazlı taraftarlar bir süredir olduğu gibi maç öncesi, “Yönetim istifa” diye tempo tuttu. Beşiktaş’ın sahadan 3-2 mağlup ayrılmasıyla adeta şoke olan taraftarlar karşılaşmanın ardından tribünleri terk etmeyerek yönetimi bir kez daha istifaya çağırdı. Bir hayli öfkeli olan siyah-beyazlılar, futbolcuları sahaya davet etti ama oyuncular uzun bekleyişe rağmen gelmedi. Bu sırada bir taraftarın çatıya tırmandığı görüldü.

 

4 SAATLİK OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

 

Karşılaşmanın hemen ardından yönetim kurulu üyeleri ve başkan Ahmet Nur Çebi, Tüpraş Stadyumu’nda 2 saate yakın bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda herhangi bir karar alınmazken, karşılaşma sonrasında stadyumdan ayrılmayan teknik direktör Şenol Güneş ile başkan Ahmet Nur Çebi bir araya geldi. İkilinin 1 saatlik görüşmesinin ardından teknik direktör Şenol Güneş stadyumdan ayrıldı. Bu toplantının ardından başkan Çebi ve yönetim kurulu üyeleri yaklaşık 1 saatlik bir toplantı daha gerçekleştirdi. Saat 02.00 sıralarında toplantı sona ererken, yöneticiler ve başkan Çebi de stadyumdan ayrıldı. Toplantı sonrasında yönetim kurulu üyeleri ve başkan Çebi’nin herhangi bir açıklama yapmadan stadyumdan ayrılması dikkat çekti. Karşılaşmanın 44. dakikasında ayağa kalkıp, Çebi’ye doğru elini sallayarak tepki gösteren Büyükekşi, daha sonra stadı terk etti. TFF Başkanı, protokol tribünündeki TFF yöneticilerine de stadı terk etmeleri talimatı verdi.

 

'ORGANİZE BİR OLAYDI’

 

Başkan Mehmet Büyükekşi yaşananlar nedeniyle çok üzgün olduğunu aktardı. Milliyet'e konuşan Büyükekşi, “Gerçekten çok üzgünüm. TFF Yönetimi olarak tüm takımlarımızın Avrupa maçlarına gitmeye çalışıyoruz. Beşiktaş’ın maçına da geldik. Sayın Çebi depremzeler için organize edilen maçlarda ‘bizim maçlara gelmiyorsunuz’ diye sitem ediyordu. İade-i ziyarette bulunduk. Fakat beklemediğimiz bir ortamla karşılaştık. Herkes kendine yakışanı yapar. Yaşananlar münferit olsaydı kalırdım. Ancak organize bir olaydı. Sayın Bakan da üzüntülerini iletti. Kendisinin de onayını alıp maçtan çıktık” ifadelerini kullandı.