Şenol Güneş Dünkü Şok Mağlubiyet Sonrası İstifa Etti! Yönetim Olağanüstü Kongre Kararı Aldı!

Beşiktaş dün gece yaşadığı kabus sonrası olağanüstü toplanırken teknik direktör Şenol Güneş istifa etti. 

 

Beşiktaş dün gece yaşadığı kabus sonrası olağanüstü toplanırken teknik direktör Şenol Güneş istifa etti. Dün akşam alınan Lugano maçı sonrası Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş istifa etti. Öte yandan Beşiktaş Yönetim Kurulu ise en geç aralık ayının başında olmak üzere Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı düzenleme kararı aldı. 

 

Fanatik'te yer alan habere göre; Siyah-beyazlı kulüp iki kararı da resmi siteden resmen açıkladı. Beşiktaş, Avrupa Konferans Ligi D Grubu'ndaki ikinci maçında Lugano karşısında iç sahada 2-0'lık üstünlüğü yakalamasına rağmen 10 kişi kalmasının ardından maçın son 10 dakikasında yediği gollerle 3-2 mağlup oldu.

 

TARAFTARDAN PROTESTO: YÖNETİM İSTİFA

 

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu 2’nci maçında sahasında Lugano ile oynadığı mücadeleye ilgi azdı. Siyah-Beyazlı taraftarlar, takımlarını ligdeki kötü gidişat sebebiyle yalnız bıraktı. Siyah-Beyazlılar, maçın başında futbolcuları tribünlere çağırıp, kazanmaları için destekte bulundu. Karşılaşma içerisinde de bir an olsun susmayan Siyah-Beyazlılar, rakibe de korku oldu. 2. yarıda bir grup taraftarın ‘yönetim istifa’ sesleri yükseldi. Fakat yenilen 3 golün ardından hem takım hem de taraftarlar şoka uğradı. Mücadelenin bitiş düdüğüyle birlikte taraftarlar tekrar yönetimi istifaya davet etti. Taraflar maç bitmesine rağmen uzun süre boyunca stadı terk etmedi. Şenol Güneş, Tüpraş Stadı’nda bu sezon ilk yenilgisini aldı. Ligde Trabzonspor’a 3-0, Adana Demirspor’a 4-2 mağlup olan Siyah-Beyazlılar, dünkü mağlubiyetle hüsrana uğradı. Şenol Güneş’in verdiği taktikler ve yaptığı değişiklikler taraftarlardan büyük tepki aldı. Maç sonunda da bu durumu protesto eden taraftarlar yönetimi de istifaya davet etti.

 

GÜNEŞ: 'BEN BEŞİKTAŞ'I SAVUNMAYA ÇALIŞIYORUM’

 

Lugano maçı sonrası basın toplantısında yönetimi değil Beşiktaş'ı savunma uğraşında olduğunu belirten Güneş, "Taraftar tepkisinde haklıdır. Transfer olmuştur, bitmiştir. Bu oyuncularla iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyordum ama olmadı. Yönetimi savunmak gibi bir durum yok. Ben Beşiktaş'ı savundum. Ben yönetimi değil, Beşiktaş'ı savunmaya çalışıyorum" dedi.  Beşiktaş'ta dün akşam yaşanan 3-2'lik Lugano yenilgisi ve taraftarların tepkisi sonrası teknik direktör Şenol Güneş istifa etti.

 

YÖNETİM OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI ALDI!

 

Öte yandan dün akşam yenilgi sonrası stadı terk etmeyen ve uzun süredir siyah-beyazlı taraftarların istifaya davet ettiği Beşiktaş yönetimi ise en geç aralık ayının başında olmak üzere Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı düzenleme kararı aldı. Beşiktaş, Güneş'in istifası için resmi sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

 

Lugano maçının ardından bir araya geldiği Başkanımız Ahmet Nur Çebi’ye, Beşiktaşımızın menfaatleri doğrultusunda bir kan değişikliğine ihtiyaç olduğunu, Kulübümüzün ve takımımızın önünü açmak adına alınacak her türlü karara saygı duyacağını ifade eden Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, bugün itibarıyla görevinden ayrılmıştır. Öte yandan siyah-beyazlı kulüp olağanüstü kongre kararını da şu resmi açıklamayla duyurdu;

 

'Yönetim Kurulumuz, en geç aralık ayının başında olmak üzere Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı düzenleme kararı almıştır. Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nın hangi tarihte gerçekleştirileceği önümüzdeki hafta düzenlenecek basın toplantısında ilan edilecektir. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.’ Olağanüstü Kongre kararı Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, mevcut yönetimde bazı değişiklikler yaparak yeniden aday olmayı düşündüğü öğrenildi. Beşiktaş'ın İstanbulspor ile oynayacağı maçta teknik sorumlu olarak Burak Yılmaz'ın görev alması bekleniyor.