Ses Kısıklığına İyi Gelen Doğal Reçeteler Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda ses kısıklığına iyi gelen doğal reçeteler hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda ses kısıklığına iyi gelen doğal reçeteler hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda ses kısıklığına iyi gelen doğal reçeteler hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Yayınladığı videosunda ses kısıklığına iyi gelen doğal reçeteler hakkında konuşan ünlü sosyal medya fenomeni bu konuda detaylı bilgiler verdi. Ses kısıklığı, ses tellerinin deformasyonundan meydana gelen bir belirti olarak kendini göstermektedir. Özellikle de kış aylarında ortaya çıkan ses kısıklığı, bir hastalık değildir fakat hastalığın habercisi olabilir. Grip-nezle gibi rahatsızlıklar, fazla sigara kullanımı, yüksek sesle konuşmak, şarkı söylerken sesin yanlış kullanımı, aşırı soğuk ya da sıcak yiyecek ve içecek tüketmek, çok kafeinli veya alkollü içecek tüketmek gibi durumlar, ses kısıklığına yol açabilmektedir. Öncelikle ses tellerini dinlendirmek ve sigara kullanımını azaltmak ses kısıklığının düzelmesinde işe yarayacaktır. Fakat evde çok kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz doğal reçeteler de ses kısıklığı tedavisinde etki göstermektedir.

 

Dilerseniz bu pratik ev reçetelerine hep birlikte göz atalım...

 

1. Ebegümeci Çayı

2. Kırmızı Turp ve Bal

3. Zencefil ve Bal

4. Ilık tuzlu su ile gargara