Sahte Brad Pitt İki Kadını 325 Bin Euro Dolandırdı!

İspanya’da internetten ve WhatsApp’tan kendilerini Brad Pitt olarak tanıtıp aldatılmaya müsait ve depresyondaki iki kadını 325 bin Euro dolandırdıkları gerekçesiyle tutuklandı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Zanlılar kurbanlarıyla Brad Pitt’in hayranları için oluşturulmuş bir site üstünden iletişime geçtiler. Zamanla kadınları Brad Pitt’in onlarla duygusal bağ kurmaya başladığına ikna ettiler. Kendilerini Brad Pitt olarak tanıtan siber suçlular iki kadına aslında olmayan projelere yatırım yapmayı önerdiler. İki kadından Endülüs kökenli olanı 175 bin Euro kaptırdı, Bask bölgesinden olan öbür kadın ise 150 bin Euro.

 

Zanlıların iki kadının sosyal medya hesaplarından psikolojik profillerini inceledikleri ve sevgi ve ilgi yokluğundan ve depresif ruh hallerinden ötürü kolay kandırılabilecekleri sonucuna vardılar. Siber dolandırıcılar daha sonra mesajlaşma platformlarından kadınlarla sohbet edip Brad Pitt’in onlara romantik bir ilişki ve ortak bir gelecek vaat ettiğine inandırdılar.

 

Polis 5 zanlıyı yakaladı ama dolandırdıkları paranın sadece 85 bin Euro’sunu bulabildi. Çete üyelerinin evlerinde yapılan aramalarda birçok cep telefonu, banka kartları, iki bilgisayar ve kurbanların aldatılması için kullanılan cümlelerin yer aldığı bir günlük ele geçirildi..