Sahte Bir Bastonu Kraliçe Elizabeth'in Bastonu Diye Satmaya Kalktı!

Kendini Kraliçe 2’nci Elizabeth’in uşağı diye tanıtıp, imitasyon bir bastonu “eBay” sitesinde açık artırmaya koyan adam yakayı ele verdi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth 8 Eylül 2022’de öldü. Hayatının son zamanlarında bir baston yardımıyla yürüyebiliyordu, Kraliçe’nin ölümünden 8 gün sonra kendini Windsor Şatosu’nda ayak işlerine bakan uşak diye tanıtan bir adam, “Kraliçe’nin son bastonu” olduğunu iddia ettiği bir bastonu “eBay” sitesinde satışa çıkardı.

 

Müzayedede fiyat 540 Pound’a kadar yükseldi. Bastonun satışından sağlanacak gelirin “İngiliz Kanser Araştırmaları Vakfı”na aktarılacağı iddia ediliyordu. Sonra birden baston satış listesinden çıkarıldı.

 

Çünkü, 26 yaşındaki Dru Marshall, Windsor Şatosu’nun uşağı değildi, satışa sunulan bastona da Kraliçe 2’nci Elizabeth elini bile değdirmemişti. Birileri bastonun Kraliçe’ye ait olup olmadığına ilişkin kanıt sunulmasını isteyince, satıcı bu talebe yanıt vermemişti. Bu da polisin kulağına kar suyu kaçırmış ve soruşturma başlatılmıştı. Gelişmeleri farkeden genç adam bastonu satıştan çekmişti. Aralarında Kraliçe’nin büyük bir yağlıboya tablosu ile Prenses Diana’nın kapak konusu olduğu bir “Vogue” dergisi dahil sözde kraliyet ailesiyle ilgili bir çok malzeme bulundu. Ama hepsi sahteydi. Bir dizi yalan sıraladı. Polis hiç birine aldırmadı.

 

Karar? Çıkarıldığı mahkemede 600 Pound para cezasına ve 40 saat toplum için sosyal çalışma cezasına çarptırıldı.