Amerika'da Sahtekarlık! Kızının Saçlarını Kazıtıp Lösemiye Yakalandı Diye Bağış Kampanyası Düzenledi!

Amerika’nın Ohio eyaletine bağlı Noble kentinde 8 Ocak’ta Pamela Reed adlı 41 yaşındaki kadın sahtekarlık suçundan tutuklandı. Sahtekarlığı 7 yaşındaki kızının gittiği okul yönetimi ortaya çıkardı

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Amerika'nın Ohio eyatine bağlı Noble kentinde yaşayan Pamela Reed kızının lösemiye yakalandığını, ayrıca bir gözünün görmediğini iddia ediyordu. Okulun yaptırdığı sağlık kontrolü önce gözlerinde hiçbir sorun olmadığını ortaya çıkardı. Çocuğun ağrılarının da anne tarafından uydurulduğu belirlendi. Anne, kızının kemoterapi gördüğüne inandırmak için saçlarını kazıtmıştı. Pamela Reed bu şekilde kızının sözde tedavisi için bağış toplamayı planlıyordu.

 

Anne iddialarında daha inandırıcı görünmek için kızını zorunlu eğitim süresini de bile bile aksatıyordu. “Facebook”tan yaptığı paylaşımlarda kızının çok ağır tedavi sürecinden geçtiğini anlatıyor ve bağış çağrısı yapıyordu. Bu şekilde 8 bin dolar kadar para toplamayı başardı.

 

Kadın yalanlarına destek sağlamak için tıbbi belgeleri ve sigorta poliçelerini bile tahrif etti. Yalanlarında o kadar ileri gitti ki, 10 yaşındaki büyük kızı bile kardeşinin kansere yakalandığına inandı. Pamela Reed evli ama birlikte yaşamalarına rağmen babanın bu sahtekarlıktan haberi olup olmadığı henüz bilinmiyor. İki kız güvenlikleri için bir yurda nakledildi.

 

Pamela Reed’in yargılanmasına 16 Ocak’ta başlanacak. Tahliye için kefalet tutarı 50 bin dolar olarak belirlendi. Topladığı bağışın 6 katından fazla!