Sabahları Yüzünüzü Duşta Değil Lavaboda Yıkayın!

Sabah kalktınız, işe yetişeceksiniz. Telaşla duşa giriyorsunuz, sabunlanıyorsunuz, saçınızı ve vücudunuzu ovuyorsunuz, hatta dişlerinizi de fırçalıyorsunuz. Belki idrarınızı da yapıyorsunuz. Bu arada yüzünüzü de duşun suyuyla yıkıyorsunuz. Yanlış. Çünkü cildiniz bundan hiç hoşlanmıyor.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Neden? Zira yüzünüz vücudunuzun geri kalan bölümüne göre çok daha hassas. Ilık, hatta sıcak su kollarınız, bacaklarınız ve enseniz, sırtınız için iyi gelebilir ama yüzünüz koruyucu tabakasını hızla kaybedip kuruyor ve risklere açık hale geliyor. Bir de buna yanaklarınız boyunca akacak şampuanı, daha kötüsü yüzünüzü duş jeliyle temizlerseniz yüz cildiniz daha da fazla zarar görüyor.

 

Şampuan ve duş jeli yüzünüzdeki koruyucu tabakadan geriye kalanları da yok ediyor. Onları oluşturan parfümler, silikonlar ve parabenler cildi kurutmakla kalmıyor, ayrıca tahriş de ediyor, hatta sivilcelerin çıkmasına da neden oluyor.

 

Peki, çözüm? Yüzünüzü suyun sıcaklığının daha kolay ayarlanabildiği lavaboda yıkayın. Ilık, hatta soğuk suyla yıkarsanız, yüzünüzün cildi bayram yapacak.



Etiketler: