Sabahları Mide Şişkinliğine Karşı Bu İçecekleri Kullanın!

Çay, kahve, portakal suyu... Sabahları mide şişkinliği ve sindirim sorunuyla karşılaşmamak için hangisi en az zararlı?

 

Amerikalı gastro enterolog Joseph Salhab sindirim sistemini rahatlatmak ve gün boyunca hazımsızlık çekmemek için sabah kahvaltısında fincanınıza ne koymanız gerektiğine ilişkin önemli tavsiyelerde bulunuyor.

 

Kahvaltıdan sonra mideniz bir balon gibi şişebiliyor. Nedeni: Çok hızlı fermantasyon yapan ürünlere dayalı kahvaltı mönüsü. Yani gaz ve mide şişkinliği yapan ürünler. Örneğin şekeri (Laktoz) çok zor sindirilen süt. Buna karşılık bazı içecekler ise midedeki bu şişkinliği önleyebiliyor.

 

Şişkinliği tetikleyen içecekleri doktor şöyle belirtiyor: Şeker içeren her türlü içecek. Çünkü bunlar sindirim sisteminde fermantasyonları başlatıyor, bağırsaklarımızdaki bakterilerle bunları öğütmeye çalıştığımızda, ortaya gaz, toksin ve bunların sonucu olarak da sindirim sorunu ortaya çıkıyor.

 

Karın ağrısını önlemenin yolu antioksidan içeceklerden geçiyor: Örneğin, yeşil çay. Hazımsızlığa bağlı yanmaları azaltmak için bire bir. Peki, çayın alternatifi yok mu? Var. Örneğin sıcak çikolata. Ama özellikle siyak çikolatadan olanları tercih edin. Çünkü daha çok anti oksidan içeriyor.



Etiketler: