Sabah Uyandıktan Sonra Yatakta Ne Kadar Keyif Çatmalı?

Sabah uyandıktan  sonra şöyle bir gerinip daha sonra miskin miskin yatmak elbette güzel bir duygu. Ancak bu sürenin sınırlarını iyi belirlemek gerekiyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Eskiden sabah uyandığında şöyle bir gerinip bir kaç  dakika daha gözleriniz açık veya kapalı yorganın veya  battaniyenin altında  güne hazırlanmak çok keyif verici bir ortamdı. Bugün de sabah uyanınca birkaç dakikalık yatak  keyfi  insana moral veriyod. Ama eskiye göre bir fark var: Yorgan veya battaniyeye sarılmak yerine el yordamıyla cep telefonu bulunup hemen sosyal medyaya  giriliyor.

 

“TikTok”ta  sabah yataktaki b birkaç dakikalık keyif uçun İskoçça’daki çok eski bir deyim kullanılıyor: “Hurkle durkling”. Anlamı: Yatakta tembel  tembel  uzanmak. ABD’de “Manhattan Therapy Collective” adlı kuruluşta uzman olarak çalışan, ayrıca “Faireigh Dickinson Üniversitesi”nde Profesör görev yapan uyku psikolojisi uzmanı Eleanor  McGlinchey, güne başlamadan önce yatakta biraz tembellik yapmanın, insanın kontrol yeteneğini güçlendirdiğini bildirdi, “Çünkü günün sorumlulukları omuzlarımıza çökmeden önce kendimize biraz zaman ayırmış oluyoruz” dedi.

 

Yine aynı nedenlerle insanlar gece yatarken uykuları gelmeden önce yatakta  oyalanıyorlar ve sonra uykuya dalıyorlar. Çünkü günün yorgunluğunu, işle ve insanlarla uğraşmanın yorgunluğunu  ancak bu şekilde atabiliyor veya unutabiliyorlar,



Etiketler: