Sabah Kalkar Kalkmaz Bir Bardak Su İçin!

Sabah uyanıp yataktan çıktınız. İlk refleksiniz ne olmalı? Uzmanların cevabı: Bir büyük bardak su için. Çünkü aç karnına su içmek bünyemiz için çok faydalı. Ve bu fayda gün boyu etkisini sürdürüyor.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Uzmanlar suyun özellikle iyi bir sindirim için gerekli olduğunu belirtiyor ve şunları anlatıyor: “Su olmazsa yediniz elyaflı yiyecekler kabızlığa neden olabilir. O nedenle güne sindirimi kolaylaştıran ve hızlandıran bir bardak suyla başlamak doğru olur.”

 

Sıvı tüketimi ayrıca daha hızlı doymuşluk hissi veriyor, yani açlığınızı yatıştırıyor. Yemekten hemen önce veya yemek sırasında bir bardak su içmek, daha kısa sürede doymuşluk duygusu uyandırıyor. Bu da porsiyonlarınızı kontrol etmenizi, ne yediğinizi, ne kadar yediğinizi farketmenize imkan veriyor.

 

Özellikle kilo vermek isteyenler için neyi ne kadar yediklerini kavramak için su en büyük yardımcı oluşturuyor.Çünkü hem sakin bir şekilde sindirim, hem de daha hızlı veya kısa sürede doymak için gerekli ortamı hazırlıyor.

 

Uyanınca bazen baş ağrısı mı hissediyorsunuz? Yine aç karnına bir bardak su içmek ağrının yatışmasına veya hafiflemesine yardım ediyor. Çünkü bu baş ağrısının nedeni, uykuda çok su kaybetmiş olmanız. Nasıl? Verdiğiniz soluk su içeriyor. Gece boyunca binlerce kez soluk alıp verdiğinizde vücudunuzun ne oranı düşüyor. Beyniniz de bu su kaybına son derece duyarlı duruma geliyor.

 

Sabah suyunun bir başka faydası: Yorgunlukla mücadeleye ve konsantrasyonu sağlamaya destek vermesi.

 

Gece boyunca, uykunuzda sadece beyniniz su kaybetmiyor, ağzınız da kuruyor. Bu da bakterin kötü kokulu gaz üretimine yol açıyor, dolayısıyla sabah kalktığınızda nefesiniz kokuyor.Bir bardak su içtiğinizde bakterilerin ürettiği gaz dışarı atılıyor ve nefesinizin kötü kokusu da gidiyor.

 

Ve nihayet, mide yanmasından yakınanlara sabah aç karnına su içmeleri öneriliyor. Buna karşılık aç karnına kahve veya diğer enerji içeceklerinden uzak durulması uyarısı yapılıyor, çünkü reflüksü kamçılıyor.



Etiketler: