4-7-8 Yöntemiyle Bebekler Gibi Uyuyun!

Uykunuzun gelmesi için koyun mu sayıyorsunuz? Buna rağmen uykunuz gelmiyor mu? Yatakta bir o yana, bir bu yana dönüp duruyor musunuz? 4-7-8 yöntemi uykusuzluğunuza çözüm olabilir.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Çünkü atalardan kalma bir solunum egzersizi olan bu yöntem birkaç saniyede uykuya dalmanızı sağlayabilir. Son zamanlarda sosyal medyada da sıkça konu olan bu yöntem nasıl uygulanıyor?

 

Cevabı son derece basit: .4’e kadar sayıp burnunuzdan nefes alıyorsunuz. 7’ye kadar sayıncaya kadar nefesi içinizde tutuyorsunuz. 8’e kadar sayıp ağzınızdan soluğu veriyorsunuz.

 

Bu süre boyunca dilinizin ucu üst damağınızda kesici dişlerin arkasında durmalı, böylece havanın dilin iki yanından hafif bir gürültüyle çıkması sağlanmalı. Yöntem yeni değil, “Pranayama” denilen çok eski bir yoga uygulamasından geliyor. Bu yoga türü, vücudun ve ruhun iyiliği için soluk alıp verme egzersizlerine dayanıyor.

 

Yöntemin özelliği, sinir sistemi için bir sakinleştirici işlevini görmesi. Çünkü uzun süre soluk alarak vücudun daha fazla oksijen emmesi sağlanıyor. Oksijen kana giriyor. Daha da uzun süren soluk soluk verme ise ciğerlerdeki kirli havayı dışarıya çıkarıyor. Ve nihayet bu egzersiz kalp atışlarını yavaşlattığı için sizi uykunun koynuna bırakıyor.



Etiketler: