Prens Edward 191 Yaşındaki Kaplumbağa Jonathan'ı Ziyaret Etti!

Dünyada halen nefes alıp vermekte olan en yaşlı canlı olan 191 yaşındaki kaplumbağa Jonahtan, geçenlerde İngiliz Kraliyet ailesinden bir konuğunu ağırladı: 1947’de Kral 6’ncı George’tan bu yana kendisini ziyaret eden bu konuk Prens Edward idi. Kral 6’ncı George’un torunu!

 

Fransız İmparatoru Napolyon’un son sürgün yeri ve son nefesini verdiği yer olan Güney Atlantik’te, Güney Afrika açıklarındaki Saint-Helene Adası’nda yaşayan Jonathan, yukarda d belirtiğimiz gibi yaşamı boyunca İngiltere Tahtı’na 7 kral ve kraliçenin oturmasını ve hayatlarını kaybetmesini izledi.

 

Prens Williams’ın evrim tarihine geçen bu ziyaretinde protokol farklı işledi: Jonahtan, Edimbourg Dükü Williams’a değil, Williams canlıların en kıdemlisi Jonathan’a takdim edildi. 1832 yılında doğan Jonathan, 1947’de Prens Edward’ın dedesi Kral 6’ncı George ve daha sonra Kraliçe olacak 2’nci Elizabeth le tanıştı. Jonathan’a İngiltere Kraliyet Ailesi’nden gelen son ziyaretçi 2002’de Prenses Anne oldu.

 

Prenses Anne’den 22 yıl sonra Prens Edward, Saint-Helene adasına 4 günlük resmi ziyarette bulundu. Adanın ilk ve tek havaalanını hizmete açtı ve elbette Jonathan’ı ziyaret etti. Yayınlanan fotoğraflarda diz çökmüş Prens Edward kaplumbağayı selamlarken, onun da boynunu uzatarak selamına karşılık verirken görülüyor.

 

Artık gözleri görmeyen ve koku alma duyusunu yitirmiş olan Jonathan günlerini Saint-Helene Valisi’nin konağının bahçesinde dolaşarak geçiriyor. Saint-Helene yönetimi, 200 yaşını devireceğine kesin gözüyle bakılan Jonathan’ı bir “Ulusal hazine” olarak değerlendiriyor.