Petrolde Fiyatlar O Sebep Yüzünden Yeniden Geriledi! Ne Kadar Oldu?

Dünya OPEC+ ülkelerinin petrol kararına kitlenirken son dönemde yükseliş eğiliminde olan brent petrol fiyatları Çin'den gelen düşük veriler sonrası yeniden gerilemeye başladı. 

 

Dünya OPEC+ ülkelerinin petrol kararına kitlenirken son dönemde yükseliş eğiliminde olan brent petrol fiyatları Çin'den gelen düşük veriler sonrası yeniden gerilemeye başladı. Dünya OPEC+ ülkelerinin petrol kararına kitlenirken son dönemde yükseliş eğiliminde olan brent petrol fiyatları Çin'den gelen düşük veriler sonrası yeniden gerilemeye başladı.  

 

Bloomberg HT'nin haberine göre; Petrolde tüm dikkatler OPEC+ toplantısına çevrilirken, petrol fiyatları Çin'den gelen zayıf veriler sonrası yüzde 4'ü aşan kayıplarla 100 doların altına geriledi. Petrol, zayıf Çin verilerinin talebi azaltabileceğine dair endişeleri artırmasının ardından haftaya prim kaybederek başladı. ABD ham petrolü Temmuz ayında neredeyse yüzde 7 düştükten sonra güniçinde değer kaybını sürdürerek yüzde 5'i aşan düşüşle 93,36 dolara kadar geriledi. Brent petrol de 100 doların altına geriledi ve yüzde 4'e varan düşüşle 99,75 dolar seviyelerini gördü. Hafta sonu verileri, Çin fabrika faaliyetlerinde sürpriz bir daralmaya işaret ederek Pekin'in Kovid kısıtlama tercihinin maliyetini göstermiş oldu. Commonwealth Bank of Australia Madencilik ve Enerji Emtiaları Araştırma Direktörü Vivek Dhar, "Çin'in imalat PMI'ındaki düşüş, muhtemelen petrol fiyatlarındaki düşüşün merkezinde yer aldı" dedi. Dhar, Çin'deki durumun, küresel emtia tüketiminin zayıflamaya devam edeceği endişesini yeniden canlandıracağını söyledi.

 

OPEC+ Çarşamba günü toplanıyor

 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve birlikte hareket eden ülkelerin oluşturduğu OPEC+, bu haftaki toplantıda ABD'nin daha fazla arz talebine rağmen Eylül ayı için petrol arzını sabit tutmayı değerlendirecek Petrol piyasalarında OPEC+ toplantısından sınırlı bir üretim artışı kararı çıkabileceği ifade ediliyor. OPEC+ geçen ayki toplantısında Temmuz ve Ağustos ayı için daha önce açıkladıkları günlük 648 bin varillik üretim artışı hedeflerini değiştirmeden uygulamayı kararlaştırmıştı.