Pankreas Ve Kolon Kanseriyle Mücadele İçin Tarihi Bir Adım Atıldı!

Belçika’da Anvers Üniversitesi araştırmacıları tümörlerin savunma sistemlerini çökerten yeni bir tedavi geliştirdiklerini açıkladılar. Bu tedavinin pankreas ve kolon kanserleriyle mücadelede önemli bir gelişme olacağı belirtildi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Pankreas ve kolon tümörleri bağ dokusundan oluşan bir kalkan tarafından korunuyor, bu da radyoterapiyi çok güçleştiriyor. Bu sorunu aşmak için yeni bir bir hücre tedavisi tasarlandı. Bu tedavi hem bağ dokularının, hem de kanserli hücrelerin imha edilmesini sağlıyor.

 

Profesör Evelien Smits başkanlığındaki ekip, bağ dokunun koruduğu kanserli hücrelerin bir molekül taşıdıklarını belirledi. Bu buluş onları özellikle bu molekülü hedef alan bir hücre tedavisi geliştirmeye yöneltti.

 

Bu tedavi, “Doğal katil hücreler”e dayanıyor. Bu hücreler bağışıklık sistemimizin özel güçlerini oluşturuyor: Kanserli hücreleri tanıyıp yok ediyorlar. Yani, kanserle mücadele için özel bağışıklık sistemi geliştiriyor. Bilim insanları bu “Doğal katil hücreler”i laboratuvarda değiştirip hastalıkla mücadelede daha da etkin duruma getirdiler. Bir başka deyişle, bir tür ek kol gücü yarattılar.

 

Daha önemlisi bu hücreler sağlıklı donörlerin kanından büyük miktarlarda üretilecek, Bu da tedavinin maliyetini epey düşürecek. Araştırmacılar, bu yeni hücre tedavisini diğer kanser türleri için de denemeye hazırlanıyorlar



Etiketler: