Otokoç Otomotiv Ve Koç Dijital'den BaÄŸlantılı Araç Projesi!

Koç Holding bünyesinde yer alan Otokoç Otomotiv ve Koç Sistem, yaptıkları açıklamada baÄŸlantılı araç projesi üzerinde çalıştıklarını açıkladılar. 

 

Koç Holding bünyesinde yer alan Otokoç Otomotiv ve Koç Sistem, yaptıkları açıklamada baÄŸlantılı araç projesi üzerinde çalıştıklarını açıkladılar. Son dönemde yaptığı atılımlarla ve geliÅŸtirdiÄŸi teknolojilerle dikkat çeken Koç Holding bünyesinde yer alan Otokoç Otomotiv ve Koç Sistem, yaptıkları açıklamada baÄŸlantılı araç projesi üzerinde çalıştıklarını açıkladılar.  

 

Habertürk'ün haberine göre; KoçDigital ile Otokoç Otomotiv, BaÄŸlantılı Araç (Connected Car) projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında KoçDigital, Otokoç Otomotiv’in 'BaÄŸlantılı Araçlar ve Araç Paylaşımı' Projesi için nesnelerin interneti yönetim sistemi 'Platform360' üzerinde geleceÄŸin BaÄŸlantılı Araç uygulamalarını geliÅŸtirecek. Yapılan açıklamaya göre, BaÄŸlantılı Araç projesi ile beÅŸ yıl içerisinde, Otokoç Otomotiv ve iÅŸtiraklerine ait 45 binden fazla aracın tek bir merkezden yönetimi hedefleniyor. BaÄŸlantılı Araç (Connected Car) hızlı, uyum saÄŸlayabilen, ölçeklenebilir yazılım ve donanım altyapısı ile bugünün iletiÅŸim protokolleri (Edge, 4.5G, IP, Bluetooth vb.) üzerinden araçların merkezle konuÅŸmasını saÄŸlıyor.

 

Verilen bilgiye göre, proje ile araçların mekanik sistemlerinden sürücü alışkanlıklarına kadar araç dâhilindeki tüm telemetri verisi merkezdeki farklı sistemlere anlık olarak aktarılabiliyor. Aynı zamanda sistemin mobil ve web uygulamaları ile sürücüler, ÅŸirket yöneticileri ve filo sahipleri bu verileri anlık olarak yönetilebiliyor. Farklı araç takip uygulamaları ile zenginleÅŸecek projede, otomatik kaza algılama, saÄŸlık kuruluÅŸlarının kaza sonrasında bilgilendirilmesi, kaza sahnelerinin yeniden canlandırılması, otomatik arıza bildirimi ve otomatik randevu oluÅŸturma gibi yeni teknolojilerin Otokoç Otomotiv müÅŸterilerinin ve iÅŸ ortaklarının kullanımına sunulacağı öÄŸrenildi.

 

100 BÄ°N ARAÇLIK FÄ°LO SÄ°STEME ENTEGRE EDÄ°LECEK

 

Proje hakkında konuÅŸan Otokoç Otomotiv Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ä°nan Ekici, "KoçDigital ile hayata geçirdiÄŸimiz BaÄŸlantılı Araç (Connected Car) projesi de hem sektörümüzün hem de Otokoç Otomotiv’in ileri dijitalleÅŸme vizyonuna büyük katkı saÄŸlamakla birlikte faaliyette bulunduÄŸumuz 9 ülkede 100 bini aÅŸan araç filomuzun tamamını sistem ile entegre hale getireceÄŸiz. Amacımız, Ä°novasyon ve dijitalleÅŸme stratejilerimiz ile, ihtiyaca yönelik yenilikçi çözümler sunarak müÅŸterilerimizin memnuniyetini en üst seviyede tutmak" dedi.

 

'OTOMOTÄ°V MARKALARI TEKNOLOJÄ° ŞİRKETLERÄ°NE DÖNÜÅžECEK'

 

KoçSistem Genel Müdürü ve KoçDigital Yönetim Kurulu BaÅŸkan Vekili Mehmet Ali Akarca da, otomobil konseptinin artık çevresindeki diÄŸer nesneler ve bulutla baÄŸlantılı olarak konforlu bir mobil yaÅŸam tasarımına dönüÅŸtüÄŸünü söyledi. Akarca, "Önümüzdeki dönemde, otomotiv endüstrisinin taşıyıcı markaları artık otomotiv odaklı birer teknoloji ÅŸirketine dönüÅŸecek. Otomotiv ÅŸirketleri teknolojiyi odak noktası yapmak zorundalar ki Türk otomotiv endüstrisi dünya ile rekabet edebilsin. Önümüzdeki beÅŸ yıl içerisinde kurumsal firmaların yüzde 80’inin nesnelerin internetini ana akım olarak benimsemeleri beklenirken, otomotivde bu öngörünün gerçekleÅŸtiÄŸini bire bir takip edebiliyoruz" ifadelerini kullandı.