Oscar Pistorius Tanınmayacak Hale Geldi! Evine Kapandı Sosyal Medya Kullanmıyor!

Güney Afrikalı paralimpik şampiyonu Oscar Pistorius için cezaevi sonrası hayat son derece zorlu geçiyor. Hiç kimse ona iş vermek istemiyor, eski dostları da tüm ilişkilerini kopardılar.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Cezaevinden tahliyesinden 3 ay sonra Oscar Pistorius, topluma uyum sağlamakla çok ciddi sıkıntılar çekiyor. 37 yaşındaki Pistorius, amcasının Pretoria’daki lüks evinde içine kapanık bir hayat sürüyor. Eski dost çevresinden kapısını çalan yok. Uluslararası Paralimpik Komitesi’ne başvurup iş istedi ama cevap bile alamadı. Ayrıca başka iş başvurularında da duvara çarptı. Uluslar arası Paralimpik Komitesi’nin bir üyesi, “Onunla çalışmak çok sıkıntı verici. Onun burada işi yok” dedi.

 

Bir iş bulma umudu yitirmeyen Pisoruis, evden sadece amcasının devam ettiği bir kilisede gönüllü olarak çalışarak gününü değerlendirmeye uğraşıyor. Bir görgü tanığı anlatıyor: “Neredeyse onu tanıyamayacaktım. Saçları daha uzun, sakal bırakmış. Eskinin o ‘Fit’ adamı gitmiş. Bugünkü fiziğine bakarak, onun bir zamanlar atlet olduğuna inanmak mümkün değil.  Özetle o eski Pistorius gitmiş. Ayrıca sempatik değil, konuşmaya isteksiz. Yüzünde gülümsemenin zerresi yok. Ahı gitmiş, vahı kalmış.”

 

Oscar Pistorius 2012’de Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı kazandığında bir ulusal kahraman ilan edildi. Ancak, 6 ay sonra, 14 Şubat 2013’te birlikte yaşadığı Reeva Steenkamp’ı bir çok el ateş ederek öldürdü, 13 yıl hapse mahkum oldu. Cezasının yarısını çektikten sonra şartlı tahliyeye hak kazandı. Pistorius amcasının evinde silahlı adamlar, güvenlik bariyerleri ve köpekler tarafından korunuyor. Şartlı tahliye kapsamında elektronik kelepçe taşıması zorunluluğu yok ama bir polis önceden haber vermeden gündüz veya gece herhangi bir saatte eve gelip kontrol ediyor. Ayrıca düzenli olarak alkol ve uyuşturucu testinden geçiyor. Ve nihayet, sosyal medyadan uzak durması, röportaj verememesi ve kitap yazamaması gibi yasaklar da var.