Oğuz Atay Korkuyu Beklerken Konusu Nedir? İçinde Geçen Sözler Nelerdir?

Oğuz Atay’ın hikayeleri gündelik hayatı kavrayış derinliği, anlatım zenginliği ve okuru alıp götürmede ki etkisini bilen bilir. Tüm detayları ile hep beraber inceleyelim..

 

 

Konusu Nedir?

Korkuyu Beklerken ‘de bir adam, gizli bir cemiyetin zulmüne uğrayacağı korkusuyla evinde kapana kısılır; Ne Evet ne de Hayır'da köşe yazarı tuhaf bir kişisel mektuba yanıt verir ve Unutulan ‘da kadın tavan arasında tüyler ürpertici bir keşifte bulunur. Başta Yusuf Atılgan dahil olmak üzere Türkiye'deki diğer modernistleri gibi, romandaki karakterlerinin iç yaşamlarına odaklanır ve okuyuculara içsel, psikolojik dramalar olarak sunulur. İçerisinde Oğuz Atay’ın birkaç kısa öyküsünü barındıran Korkuyu Beklerken, 1975’te yayımlanmıştır. Bu nedenle Korkuyu Beklerken eserinin türü Öykü Derlemesidir. Derlemede en çok dikkat çeken öyküler, kitapla aynı adı paylaşan Korkuyu Beklerken ve Beyaz Mantolu Adam adlı hikayelerdir.

 

 

İçinde Geçen Sözler..

 

İçimin yorulduğunu hissediyordum

.

Görünüşüme bakma, içim öldü artık.

 

Yalnız kalmaktan korktukça yalnızlığım artıyor

 

Beni anlamıyorlardı. Zarar yok. Zaten beni, daha kimler anlamadı.

 

"Hayır, gerçekten ölmedi; çünkü ben yaşayamazdım ölseydi."

 

Beni anlamıyorlardı. Zarar yok. Zaten beni, daha kimler anlamadı.

 

Görünüşüme bakma, içim öldü artık.

 

 

 

"Ben yalnızlığı istemekle suçlanıp yalnızlığa mahkum edildim. Bu karara bütün gücüm ile muhalefet ediyorum. Ben yalnızlığa dayanamıyorum,"

 

"Fakat mesele bu değildi; mesele, bir şeyleri, sıcak bir çorbanın kokusunu duyar gibi hissedebilmekti."

 

"Şimdi onu nasıl inandırabilirim bütün bu süreyi onunla birlikte yaşadığıma? Onu unutmuş gibi yaşarken onu düşündüğüme? Anlamaz, görünüşe kapılır, anlamaz. Başkasına rastladığım için, bu yeni ilişkinin her şeyi unutturduğunu düşünür. Oysa her şeyi hatırlıyorum."