New York'taki Türkiye Başkonsolosluğu'na Saldırı! Açıklamalar Peş Peşe Geldi!

New York'taki Türkiye Başkonsolosluğu'na saldırıda bulunulurken, saldırı sonrası New York Polisi çevrede güvenlik önlemi aldı. Saldırı sonrası yetkililerden peş peşe açıklamalar geldi. İşte detaylar..

 

New York'taki Türkiye Başkonsolosluğu'na saldırıda bulunulurken, saldırı sonrası New York Polisi çevrede güvenlik önlemi aldı. Saldırı sonrası yetkililerden peş peşe açıklamalar geldi. İşte detaylar..

 

T24'te yer alan habere göre, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu'nun bulunduğu binaya saldırı düzenlendi. Edinilen bilgiye göre, saat 03.14'te kimliği bilinmeyen bir kişi, elinde demir levyeyle binanın alt katındaki bazı camları kırdı. New York Polisi'yle temasa geçildi. Etrafa güvenlik şeridi çeken New York Polisi, olaya ilişkin soruşturma başlattı.

 

"Yaralanan yok”

 

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, sabaha karşı Türkevi'ne yönelik saldırıda sadece hasar meydana geldiğini, yaralanan olmadığını duyurdu. Başkonsolos Özgür, yaptığı açıklamada, saldırı sonucu Konsolosluk kapısının iki camı ve 10 adet cephe camı olmak üzere toplam 12 camın hasar gördüğünü aktararak, "Olay anında New York Polis Teşkilatına anında haber verilmiş ve polis ekibinin olay mahalline gelmesi sağlanmıştır. Kimliği belirsiz fail, saldırıda kullandığı demir levyeyi arkasında bırakarak uzaklaşmıştır. Failin belirlenerek yakalanmasının beklendiğini yerel makamlara aktardık " ifadelerini kullandı.

 

"Oy verme işlemini etkilemeyecek”

 

Olayda yaralanan olmadığı bilgisini paylaşan Özgür, söz konusu saldırının Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için oy verme işlemini etkilemeyeceğini belirtti ve, "Türkevi'ndeki sandıklar bugün olağan şekilde saat 08.00 itibarıyla açılmış ve vatandaşlarımız oylarını kullanmaya devam etmektedirler" diye konuştu.

 

"Talebimize bugüne kadar olumlu yanıt verilmemişti”

 

Özgür, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 

"Türkevi binası yeni hizmete girdikten sonra binanın güvenliğine yönelik tehditler konusunda New York Polis Teşkilatından sürekli bir güvenlik kulübesi tahsis edilmesi talebinde bulunmuştuk. Talebimize bugüne kadar olumlu yanıt verilmemişti. Bugün gerçekleşen olay, söz konusu güvenlik endişelerimizin ne kadar haklı ve geçerli olduğunu ortaya koymuştur.”

 

CHP'li Özcan sosyal medya hesabından duyurmuştu

 

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, sosyal medya hesabından New York’taki Türkiye Başkonsolosluğu'na bir saldırı düzenlendiğini açıklamıştı. Özcan, Twitter paylaşımında, "New York’taki Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğumuza bir saldırı olmuş. Çok geçmiş olsun. O vandalların az çok kim olduğunu tahmin ediyoruz da… azıcık adam olsalar bizler ordayken gelirlerdi" ifadelerini kullanmıştı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için Türkiye vatandaşlarının da oy kullandığı binanın camlarının kırıldığı görüldü.

 

Bakan Çavuşoğlu: ABD'den diplomatik temsilcilerimize gerekli korumayı sağlamasını bekliyoruz

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından "ABD’den, saldırının faillerini süratle tespit etmesini ve ev sahibi ülke olarak diplomatik temsilciliklerimize gerekli korumayı sağlamasını bekliyoruz. Seçim süreci başta olmak üzere, vatandaşlarımıza her türlü hizmeti özveriyle sağlayan meslektaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."  paylaşımı yaptı.

 

BM, Türkevi'ne yönelik saldırıyı kınayarak kapsamlı araştırma talep etti

 

Birleşmiş Milletler (BM), Türkevi'ne düzenlenen saldırıyı kınayarak New York'taki ilgili makamların olayı kapsamlı bir şekilde araştırmasını talep etti. BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, "Tüm diplomatik yerleşkelere yönelik saldırıları kınıyor, New York'taki ilgili makamların olayı kapsamlı bir şekilde araştırmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.