NBA'in Geleceği Wembanyama!

Daha NBA’e gelmeden önce bile basketbol camiasında büyük sükse yaratan genç basketbolcu Victor Wembanyama birçok yetenek avcısı tarafından spor tarihinin en büyük genç yeteneği olarak adlandırıldı. Peki NBA çekilişinin üstünden geçen 9 ayda neler oldu?

 

Haber : Kaan Deniz Türen - Fenoreporter 

 

Her sene yeni bir genç yetenek ortaya çıkıyor ve avcılar ve medya tarafından yılın veya dönemin en büyük yeteneği olduğu söyleniyor. Zion Williomson Ben Simmons gibi. Bir tanesi son iki sezonda 30küsur maça çıktı diğeri ise NBA playofflarında boş turnikede pas atmayı tercih ediyor. Artık genç bir yeteneğin en iyisi olduğunu duymaya alıştık, fakat bu sefer ki genç yetenek galiba ön görüldüğü kadar iyi belki de daha da iyi…

 

nba in gelecegi victor wembanyama

 

Şu ana kadar 60 maça çıkan Fransız basketbolcu Wembanyama maç başına sadece 28 ile 30 dakika arası oynuyor ancak bu süre zarfında bile ligin en iyi oyuncularını aratmayan performanslar sergiliyor. 

 

Sadece ofansif olarak üstün bir yetenek değil aynı zamanda defans kabiliyetlerinin de yaşına göre oldukça üst düzey olduğunu gösterdi. Sadece 20 yaşında olmasına rağmen ligde blokta birinci, ribauntta 12. ve top çalmada da 16. Eğer sakatlanmazsa ve bu şekilde oynamaya devam edip kendini geliştirirse NBA’in yeni yüzü olmaya en büyük aday kendisi gibi duruyor.