Bir Takımın Şampiyonluğu Taraftarlarında Bebek Sayısını Patlatıyor!

Bir spor takımının zaferi veya şampiyonluğu, 9 ay sonra taraftarlarında doğum tırmanışınaneden oluyor. Bugüne kadar pek incelemeye konu olmamış bu olaya “Celebratory sex” (Kutlama seksi) adı verildi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Tutulan bir takımın maçı kazanması, taraftarların moralini elbette yükseltiyor. Ama iş o kadarla kalmıyor:  Taraftarların pek çoğu o moralle eşleriyle veya birlikte yaşadıkları kişiyle daha çok cinsel ilişkiye giriyor. Bu da zaferden 9 ay sonra sözkonusu taraftar grubunda doğum oranlarının artması sonucunu veriyor.

 

İrlanda’daki “University College Dublin” araştırmacılarının çalışması bu ilginç sonucu verdi. Üniversitenin bilim insanlarından Gwinyai Masukume, meslektaşlarıyla birlikte önemli spor turnuvalarının sonuçlarını araştırdı: Futbol şampiyonaları, Amerikan futbolu maçları, Afrika, Asya Avrupa ve Kuzey Amerika’da rugbi şampiyonaları gibi…

 

Vardıkları sonuç: Herhangi bir turnuvada şampiyonun taraftarlarında 9 ay sonra bebek patlaması yaşanırken, yenilenlerin taraftarlarında ise doğum oranları dibe vuruyor.



Etiketler: