Nazolabial Dolgu Nedir? Nereye Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlar nazolabial dolgu yaptırıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği nazolabial dolgu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nereye yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Nazolabial Dolgu, uzman kişiler tarafında nazolabial çizgilerin belli dolgu maddeleri ile doldurulması işleminin adıdır. Bu dolguların etken maddesi ise hyaluronik asittir. Bu madde enjekte edildiği bölgede yıkımlara sebep olmaz. Buradaki dokularda erime gibi problemlere yol açmaz. Amacı hücrelerin içine su çekip buradaki dokuların çok daha dolgun ve canlı bir görünüme sahip olmasını sağlamaktır.

 

Nazolabial dolgu nereye yapılır ?

 

Bu işlem gerçekleştirilmeden önce kişinin nazolabial bölgesinin kontrolü doktor tarafından gerçekleştirilmektedir. Dolgu bir anda cilt altına enjekte edilmediği için uzman kişi uygulamanın kaç seansta gerçekleştirileceği ile alakalı olarak bir plan hazırlar. İşlem uygulanmadan önce kişiye nazolabial dolgu ile alakalı bilmesi gereken tüm detaylar anlatılmaktadır. Operasyonu yaptırmayı düşünüyorsanız en az iki hafta önceden randevu alarak işlemi yapacak olan uzman ile görüşmeniz bir sağlık probleminiz varsa bunu belirtmeniz gerekmektedir. İşlemi yaptırmadan önce kişilerin kesinlikle yapmaması gereken ve mutlaka yapması gereken şeyler hakkında bir bilgilendirme yapılmaktadır. Bununla birlikte uygulamadan sonra kişilerin karşılaşabileceği durumlar ve bu durumlar karşısında nasıl davranmaları gerektiği ile de ilgili olarak bilgiler verilmektedir.

 

Nazolabial dolgu sonrasında yapılması gereken işlemler nelerdir?

 

Bu uygulama doğru ve eksiksiz yapıldıktan birkaç gün sonra etkileri görülmeye başlamaktadır. İşlemden oldukça kısa bir süre sonra kişiler günlük yaşamlarına kaldıkları yerden devam edebilirler. Fakat operasyon sonrasında hastaların dikkat etmesi gereken önemli hususlar da bulunmaktadır. Özellikle yüz bölgesinde bulunan kasların zorlanmasına sebep olacak ağır materyallerin kaldırılmasından kaçınılmalıdır. İlk zamanlarda aşırı derecelerde mimik hareketleri yapılmamalıdır. Bu konulara dikkat edilmesindeki amaç işlem gören bölgenin hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlamaktır. Bu işlemden sonra hastaların hassas bir döneme girdikleri unutulmamalı ve bu kişilere ani tepkiler verilmemelidir.

 


Etiketler: