Glutatyon Eksikliği Yan Etkileri Nelerdir? Faydaları Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlar glutatyon tedavisi yaptırıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği glutatyon tedavisi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlemin yan etkileri nelerdir? Faydaları nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Deve dikeni doğada yapısında en fazla glutatyon bulunan bitkidir. Bu bitki vücutta glutatyon miktarını artırarak toksik maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar. Peynir içerisinde de yüksek miktarda glutatyon maddesi bulunmaktadır. Böylelikle vücut bağışıklığının güçlenmesi ve hastalıklara karşı daha dirençli olunmasını sağlar. Ağır metaller ile toksik maddeler özellikle beyinde, bağırsakta ve yağ dokularında tutunmaktadırlar. Bunun sonucunda da ortaya çıkan bazı rahatsızlıklar bu zararlı maddelerin vücuttan doğru bir şekilde atılmadığının göstergesidir. 

 

Glutatyon eksikliği yan etkileri nelerdir? 

 

Glutatyon eksikliğinde vücutta bazı problemler yaşanabilmektedir. Vücuttaki stres düzeyi artar. Karaciğer vücuttan atması gereken yağı atamaz. Bu sebeple karaciğer yağlanması meydana gelir. Vücudun bağışıklık sistemi çöker. Kişiler daha kolay bir şekilde hasta olur. Hastalıklar ağır bir şekilde seyreder. Vücutta kanserli hücrelerde artış görülür. Vücutta toksik maddeler yok edilemeyeceği için bu maddeler ciddi derecede artar. Kemoterapi gören hastaların vücudunda glutatyon oranı azaldığında hastalar tedavi amaçlı aldıkları ışınlardan zarar görürler. Kandaki şeker oranı düzenlenemediği için kişilerde şeker hastalığı görülür. Glutatyon eksikliğinde damarlarda tıkanmalar ya da daralmalar görülebilir. Bu durum kalp hastalıklarına neden olur.

 

Glutatyon faydaları nelerdir?

 

Glutatyon serumu tedavisi yaşlılık belirtilerini azaltır ve bunun yanında vücudun hastalıklara yakalanma oranını da düşürür. Alzheimer hastalığının tedavi edilmesi amacı ile kullanılmaktadır. Kanda bulunan enzim, protein ve bilirubin seviyesinin artmasına yardımcı olmaktadır. Otizm tedavisinde etkin bir şekilde kullanılabilir. Karaciğerin yağlanmasının önüne geçer Uyku apnesi rahatsızlığında kullanılmaktadır. Oksidatif stresin azalmasında oldukça etkilidir. Daha genç ve canlı bir cilt görünümüne neden olur. Sigara kullanımı sebebi ile vücutta biriken toksik maddelerin atılmasına yardımcı olur. Cilt beyazlamasında görevalır. Hücrelerin korunması ve yenilenmesinde aktif rol oynar. Böylelikle cilt yaşlanmasının gecikmesini sağlar. Parkinson hastalığı tedavisinde kullanılır. Yaşı ilerlemiş olan kişilerde insülin direncini öneler. Glutatyon antioksidanı özellikle serbest radikallerin ve vücutta biriken toksiklerin giderilmesi açısından çok büyük bir öneme sahiptir. Glutatyon bazı kimyasal ilaçlar ile zararlı maddelerin etkisinin azaltılmasını büyük ölçü de sağlar. Özellikle karaciğer olmak üzere pek çok organın korunmasında önemli bir role sahiptir. Glutatyon kanserli hücrelerin oluşmasını da engeller. Bu sebeple vücutta yeterli düzeyde glutatyon bulunduğu zaman tümör oluşumunun da önüne geçilmiş olacaktır.



Etiketler: