Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Sınır GüvenliÄŸi Ä°le Ä°lgili Açıklama!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Millet Ä°ttifakı CumhurbaÅŸkanı adayı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun gündeme taşıdığı sınır güvenliÄŸi ile ilgili açıklamasına yanıt verirken çarpıcı ifadeler kullandı. 

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Millet Ä°ttifakı CumhurbaÅŸkanı adayı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun gündeme taşıdığı sınır güvenliÄŸi ile ilgili açıklamasına yanıt verirken çarpıcı ifadeler kullandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Millet Ä°ttifakı CumhurbaÅŸkanı adayı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun gündeme taşıdığı sınır güvenliÄŸi ile ilgili açıklamasına yanıt verirken çarpıcı ifadeler kullandı. 

 

Haberler’in aktardığı habere göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun sarf ettiÄŸi "Afgan kaçakların ülkemize aktığının haberleri geliyor. MehmetçiÄŸimize sesleniyorum görevinizi yapın, kimseyi dinlemeyin" sözlerine tepki gösterdi. Akar, "BaÅŸka ülkelerde ve deÄŸiÅŸik zamanlarda çekilen fotoÄŸraf ve videoları kullanmak suretiyle bazı yorumlar yapılmakta, siyasi mülahazada bulunulmaktadır. Bunlar kesinlikle yanlıştır, doÄŸru deÄŸildir" dedi. CHP Genel BaÅŸkanı ve Millet Ä°ttifakı'nın cumhurbaÅŸkanı adayı Kemal KılıçdaroÄŸlu, dün son günlerde sınırdan geçtiÄŸi iddia edilen Afgan kaçaklar ve internet ortamında paylaşılan görüntülere iliÅŸkin MehmetçiÄŸe çaÄŸrıda bulundu.

 

"SINIRDA GÖREVÄ°NÄ°ZÄ° YAPIN”

 

KılıçdaroÄŸlu, "Afgan kaçakların ülkemize aktığının haberleri geliyor. MehmetçiÄŸimize sesleniyorum. Vatan hepimizin vatanı, hudut da hepimizin namusu. Sınırda görevinizi yapın, kimseyi dinlemeyin" dedi.

 

"MEHMETÇÄ°K YASA DIÅžI GEÇÄ°ÅžLERE Ä°ZÄ°N VERMÄ°YOR”

 

Bu açıklamanın ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, hudut güvenliÄŸine yönelik alınan tedbirlere vurgu yaparak "Mehmetçik hudut namustur anlayışı içinde Cumhuriyet tarihimizin en yoÄŸun tedbirleriyle hudutlarımızı koruyor, en ileri teknolojiyi kullanarak hudutlardan yasa dışı geçiÅŸlere asla izin vermiyor" ifadelerini kullandı.

 

"SÄ°YASÄ° MÜHALAZADA BULUNULUYOR”

 

Son dönemde özellikle sosyal paylaşım sitelerinde ortaya atılan ve hudutlarda çekildiÄŸi iddia edilen görüntülere de deÄŸinen Akar, ÅŸunları söyledi: "BaÅŸka ülkelerde ve deÄŸiÅŸik zamanlarda çekilen fotoÄŸraf ve videoları kullanmak suretiyle bazı yorumlar yapılmakta, siyasi mülahazada bulunulmaktadır. Bunlar kesinlikle yanlıştır, doÄŸru deÄŸildir. TSK, Mehmetçik sıralı amir ve komutanlarının emir komutasında 7 gün 24 saat, en ileri teknolojiyi kullanmak suretiyle hudutlarımızın güvenliÄŸini saÄŸlamak için büyük bir azimle, kararlılıkla ve fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyor. Mehmetçik, herhangi bir ÅŸekilde hudutlarımızdan yasa dışı geçiÅŸe asla müsaade ve müsamaha etmemektedir.”

 

"HERKES SORUMLU DAVRANMALI”

 

Savunma ve güvenliÄŸin ülkenin temel konuları arasında yer aldığını dile getiren Akar, "Bu konular herhangi bir ÅŸekilde günlük siyasete karıştırılmamalı. Herkes sorumlu davranmalı ve gece-gündüz demeden büyük fedakarlık ve kahramanlıkla hudutları koruyan ve gerektiÄŸinde canını vermeye hazır olan MehmetçiÄŸin emeÄŸine saygı göstermeli" diye konuÅŸtu. Bakan Akar sözlerinin sonunda her türlü zorlu arazi ve hava ÅŸartlarında görev yapan personelin özlük haklarının iyileÅŸtirilmesi için gereken tüm çabanın gösterildiÄŸini de söyledi.