Meyve Sebzeler Zararlı Kimyasallardan Nasıl Arındırılır?

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda meyve ve sebzeleri zararlı kimyasallardan arındırmayı sağlayan yöntemler hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Pazardan soframıza kadar gelen sebze ve meyvelerin üzerinde bir çok kimyasal madde mevcut. Organik ürün satan yerel pazarlardan alışveriş etmediğiniz müddetçe aldığınız her sebze ve meyvede bir miktar böcek ilacı bulunabilir. Bu ilaçlar ekinlerin yetiştirilmesi sırasında sıkılır ve çoğu zaman bitkinin üzerinde kalır. Bu kimyasallar gözle görülmeyecek kadar küçük partiküllerden oluşur. Görmesek bile yediklerimizi bu zararlı kimyasallardan arındırmalıyız.

 

Eğer sebze ve meyveyi düzgün biçimde yıkanmadan çiğ olarak tüketirsek  bedenimize zararlı kimyasal alıyoruz demektir. Bu kimyasallar kansere, sinir sisteminde ve üreme fonksiyonlarında  tahribata sebep olabilir. Hatta doğmamış çocuklarda sakatlıklara sebebiyet verebilir.

 

Mümkün olduğunca organik sebze meyve satın alarak yediklerinizde böcek ilacı olmamasını sağlayabilirsiniz. Aldığınız ürünler organik olsun veya olmasın, her halükarda sebze ve meyvelerinizi en iyi şekilde yıkamanız gereklidir.

 

İşte size sebze meyvelerinizi doğal yollarla kimyasallardan arındırma yöntemleri:

1) Sirke

Sirke, sebze meyvelerinizi bakteri ve kimyasallardan arındıran çok güçlü bir maddedir. Lavaboyu suyla doldurun. Bu suyun dörtte biri kadar sirke dökün. Sebze ve meyvelerinizi bu solüsyonla durulayın.

 

2) Karbonat

Karbonat da zararlı kimyasalları gideren etkili bir maddedir. Limon suyu ve karbonatla zararlı kimyasalları gideren güçlü bir solüsyon hazırlayabilirsiniz. Bir yemek kaşığı limon suyu ve iki yemek kaşığı karbonatı bir bardak suda karıştırın. Karışımı spreyli şişeye boşaltın. Sebzelerinize sıkıp on dakika bekleyin. İyice duruladıktan sonra kullanabilirsiniz.

 

3) Zerdeçal

Anti-bakteriyel özelliği olan zerdeçal ile sebze ve meyvelerinizi temizleyebilirsiniz. Bir tas kaynar suya beş çay kaşığı zerdeçal dökün. Yıkamak istediğiniz sebze ve meyveyi kaba boşaltın. Yiyeceklerinizi bir müddet bu solüsyonda tutun. Ardından temiz su dolu bir başka kapta durulayın.

 

4) Tuz

Zararlı kimyasalları gidermek için tuzun her türlüsünü kullanabilirsiniz. Büyükçe bir tas suya yaklaşık bir su bardağı tuz ekleyin. Yiyeceklerinizi kaba boşaltın. Tuzlu suda on dakika bekletin. On dakika bekledikten sonra temiz suyla birkaç kez durulayın.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.