Mercedes Benz Emlak İşine Girdi! Dubai'de Gökdelen İnşa Ediyor!

Aston Martin ve Bentley’den sonra Mercedes Benz de gayrimenkul sektörün yatırım yapmaya karar verdi. Otomotiv grubu Dubai’de Burç Halife’nin hemen yakınlarına 341 metre yüksekliğinde bir gökdelen dikecek.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

65 katlı olacak bu rezidans gökdelen günümüz lüksünün tüm imkanlarını sunacak Şirket, “Dubai’deki bu gökdelenle otomotiv sektörünün ötesinde sıradışı markalar yaratmayı hedefliyoruz” açıklaması yaptı. Açıklamaya göre, Mercedes Benz bu ilk gökdeleniyle müşterilerine bir barış, huzur ve dinlenme mekanı, ayrıca da yeni bir adres sunmayı amaçlıyor.

 

Şu ana kadar gökdelen projesiyle ilgili çok az ipucu sızdırıldı. Ancak 341 metre yüksekliğiyle Dubai’nin en görkemli binalarından biri olacağı kesin. 225 dairenin yer alacağı 65 katta ayrıca restoranlar, bir spor merkezi, bir çok sergi salonu veVİP park yeri bulunacak.

 

Binhatti şirketine verilen inşaat 2026’da tamamlanacak. Bu şirket daha önce lüks otomobil üreticisi Bugatti için 42 katlı bir gökdelen inşa etti. Porsche da benzer bir proje üstünde çalışıyor. Dairelerin başlangıç fiyatı 2,3 milyon dolar olarak belirlendi. Ucuz sayılır! Çünkü örneğin  Armani’nin benzer projesindeki daireler 6 milyon dolar, Bulgari’nin ise 31 milyon dolardan başlıyor.