Belçika'da Bir İlk! 1991 Yılında Öldürülen Kadının DNA'sından Katilin Robot Resmi Çıkarıldı!

Belçika yargısı ilk kez olarak bir DNA analizinden yola çıkarak çizilmiş bir robot portreyi kullandı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bu robot portre 1991’de öldürülen İngrid Caeckaert’in katiline ait. Yargı, artık cinayetin sorumlusunun nasıl biri olduğuna ilişkin bir bilgiye sahip olduklarını söylediler.

 

26 yaşındaki İngrid Caeckaert, 16 Mart 1991’de evinde 62 bıçak darbesiyle delik deşik edilerek öldürüldü. Kimliği belirsiz katil genç kadını öldürdüğü bıçakla kendini de yaraladı. Katil dairenin yer aldığı binanın cam giriş kapısında kanlı elinin izini bırakmıştı. Ayrıca binanın önünde ve sokak boyunca da kan damlamıştı.

 

Kimliği belirsiz katilin DNA’sı onlarca şüphelinin DNA’larıyla karşılaştırıldı ama hiçbir sonuca ulaşılamadı. Geçen Şubat’ta Belçika Parlamentosu çözülemeyen cinayetler için DNA’dan yararlanmanın yolunu açan bir yasa kabul edince işler değişti.

 

Bu yeni yasanın getirdiği imkanlar ilk olarak Caeckaert cinayetinde denendi. Cinayet zanlının bıraktığı kan izlerinin analiziyle oluşturulan DNA profilinden yola çıkılarak ailelerinin izi araştırıldı. Ayrıca yine DNA sayesinde katilin hangi ülke kökenli olduğunu tespit etmeye çalışıldı. Sonuçlar henüz açıklanmadı. Çünkü katil adayının bulunması için geceli gündüzlü çalışılıyor. Tabii cinayetten sonra Belçika’dan kaçmadıysa…



Etiketler: