Memur Ve Emekliye Yapılacak Zam Teklifi Mecliste! 15 Temmuz'da Yasalaşacak!

Memur ve emekli maaşlarında yapılacak iyileştirme için sunulan kanun teklifi bugün meclise giderken, 15 Temmuz'da yasalaşması bekleniyor. 

 

Memur ve emekli maaşlarında yapılacak iyileştirme için sunulan kanun teklifi bugün meclise giderken, 15 Temmuz'da yasalaşması bekleniyor. Memur ve emekli maaşlarında yapılacak iyileştirme için sunulan kanun teklifi bugün meclise giderken, 15 Temmuz'da yasalaşması bekleniyor. 

 

Hürriyet’te yer alan habere göre; AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, memurlar ile emeklilerin maaş zamlarını içeren yasa teklifini Meclis Başkanlığı’na bugün vereceklerini açıkladı. Güler, bu sabah Türkiye İstatistik Kurumu’nca açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerinin ardından 16 maddelik teklifi Meclis’e sunacak. Düzenlemeyi Meclis’ten hızla çıkarmayı amaçladıklarını belirten Güler, bu teklifin ardından farklı bakanlıkların mevzuat taleplerini içeren kapsamlı bir torba düzenlemenin de gündeme geleceğini söyledi. Güler, maaş artışları ve yeni düzenlemelerin getireceği gider hesaplamalarına göre etki analizi yapılacağını ve yeni harcama pusulaları dikkate alınarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca “ek bütçe” talebinin gündeme gelebileceğini vurguladı. Memur ve emekli maaşlarında artış sağlayacak yasa teklifinin Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda cuma günü görüşülmesi ve en geç gelecek hafta Genel Kurul’a indirilmesi planlanıyor. Memur ve emeklilere maaş ödemelerinin başlayacağı 15 Temmuz’dan önce yasanın çıkarılması bekleniyor.

 

SEYYANEN ARTIŞ VAR

 

Ak Parti’nin teklifinde oransal artışların yanı sıra en düşük seviyedeki maaşlarda “seyyanen” artışın da yer alması bekleniyor. Bu ay yapılacak zamla birlikte en düşük Memur maaşı yüze 80’den fazla artışla 22 bin lirayı bulacak. Diğer memur maaşları ile emekli aylıklarına da enflasyon farkı ve refah payı uygulanacak.