Mahkum Barış Yesari İsmail Hacıoğlu Kimdir?

Mahkum Barış Yesari İsmail Hacıoğlu kimdir? MF Yapım imzalı, senaryosu Uğraş Güneş tarafından kaleme alınan, yönetmen koltuğunda Volkan Kocatürk’ün oturduğu, Kore yapımı Innocent Defendant’tan ülkemize uyarlanan, ilk bölümü 14 Aralık 2021 tarihinde yayınlanacak Mahkum dizisinde canlandırdığı Barış Yesari karakteriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu İsmail Hacıoğlu ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette sıklıkla araştırılıyor. Peki İsmail Hacıoğlu kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

Mahkum Barış Yesari İsmail Hacıoğlu kimdir? MF Yapım imzalı, senaryosu Uğraş Güneş tarafından kaleme alınan, yönetmen koltuğunda Volkan Kocatürk’ün oturduğu, Kore yapımı Innocent Defendant’tan ülkemize uyarlanan, ilk bölümü 14 Aralık 2021 tarihinde yayınlanacak Mahkum dizisinde canlandırdığı Barış Yesari karakteriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu İsmail Hacıoğlu ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette sıklıkla araştırılıyor. Peki İsmail Hacıoğlu kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

mahkum baris yesari ismail hacioglu kimdir

 

Mahkum Barış Yesari İsmail Hacıoğlu kimdir?

 

İsmail Hacıoğlu kimdir? 30 Kasım 1985 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen İsmail Hacıoğlu, Kökeni Bulgaristan'a dayanmaktadır. Eski Fenerbahçeli futbolcu Bulgar Mehmet olarak da bilinen Mehmet Hacıoğlu'nun oğludur. Oyunculuğa ilkokul 5. sınıftayken piyeslerde oynayarak başlayan İsmail Hacıoğlu, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nde oyunculuk eğitimi aldı. Ardından Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü kazanan Hacıoğlu okulu ilk senesinde bıraktı. 2003 yılında çekilen Karşılaşma filmindeki performansıyla 40. Antalya Altın Portakal Film Festivali “Umut Veren Genç Oyuncu Ödülü” kazandı. 2010 yılında çekilen Çakal filmindeki performansıyla 16. Sadri Alışık Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görülen Hacıoğlu 2010 yılında oyuncu Vildan Atasever ile evlendi. Çift 21 Ocak 2015 tarihinde boşandı. Hacıoğlu, 5 Şubat 2016’da Duygu Kaya ile evlendi. Bu evliliğinden Yemin isminde bir kızı vardır. İlk oyunculuk deneyimini 2001 yılında rol aldığı Bana Şans Dile isimli sinema filminde canlandırdığı Çağlar karakteri ile yaşayan İsmail Hacıoğlu; Sonsuz Bir An, Meryem, Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak, Sonsuz, Çakal, Bana Şans Dile, Karşılaşma, Anlat İstanbul, Sınav, Kabadayı, Hoşçakal Güzin, Vali, Gökten 3 Elma Düştü, Başka Semtin Çocukları, Ayla gibi pekçok dizi ve filmde rol almıştır. Şimdilerde Star TV ekranlarında yayınlanan Çocuk dizisinde Hasan karakterine hayat veren İsmail Hacıoğlu, 1.86 metre boyunda, 74 kilo ve Yay burcudur.

 

Ailesi aslen Bulgaristanlı, İstanbul’un Fatih semtinde doğdu. Babası eski Fenerbahçeli futbolcu Bulgar Mehmet lakaplı Mehmet Hacıoğlu’dur. Bir kız kardeşi var. Duygu Kaya ile olan evliliğinden Yemin adında bir kızı var. Çift 2020 yılında boşandı. Babasıyla ilgili “Babam 1972 yılında yani 13 yaşındayken İstanbul’a gelmiş. Zor günler geçirmiş. Sadece bizimkiler değil, o dönem bütün Bulgar Türkleri, Balkan Türkleri için geçerli bu. Zorlama ve yaptırım başlayınca ülkelerinden olmuş insanlar. Babam şimdi yolda Suriyeli gördüğünde empati yapabiliyor, gözleri dolarken yakalıyorum. Babamdan dolayı futbolcu olmayı çok istedim. Futbol bugün matematik üzerine kurulu, teknik ve hızlı futbol. O dönem kuvvete dayalı, kemik seslerinin geldiği, her şekilde daha sert oynanan bir oyundu. Babam beni uzak tutmak istedi ve başardı. Şimdilerde ‘Uğraşsaydım senden futbolcu olurmuş’ diyor ama benden olmazmış! Herkesin bir kaderi var, buna inanıyorum biraz. Ne olursa olsun önünüzde kimse duramıyor.”ifadelerini kullanan Hacıoğlu geçmişte futbolcu olmak istediğini fakat başaramadığını dile getirdi.

 

Oyunculuğa ilkokul 5. sınıftayken piyeslerde oynayarak başladı. “İlkokul öğretmenim Sevim Gümüş, okulda bir müsamere yaptı. 70 kişilik bir sınıftık, sekiz kişilik oyuna en son seçilen kişiydim. Sahneye çıktım ve kendimi çok mutlu hissettim. Hiç kasmadım, çok rahattım. ‘Ben burada kendimi çok iyi hissediyorum, buradan inmeyeceğim’ dedim. Annem babam, beni Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin hafta sonu kursuna yazdırdı. Üç yıl boyunca devam ettim. Oradaki hocalarımın kurduğu özel tiyatrolarda sahneye çıkıp pişmeye başladım. Ömer Hoca ile karşılaşınca, Allah bana ‘yürü ya kulum’ dedi. Çocukluğuma dair hatırladığım tüm karelerde, başımı belaya sokup sonra bundan nasıl yırtarım diye düşünüyorum. Kafamı, ayağımı, hatta başka çocukların kafalarını yardım. Çocukluğum çok flu o yüzden. Hep bir muzurluk vardı, çabuk büyümek istedim. Şimdi de diyorum ki ‘ulan ne salakmışım!’ Annemin bir bedduası var; ‘Allah sana, senin gibi bir çocuk versin’ der. Umarım bu bedduası tutmaz.”

 

Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nde oyunculuk eğitimi aldı. Ardından Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü kazandı ancak okulu ilk senesinde bıraktı.  Babasının da desteğiyle 1997 yılında dublaj yaparak harçlığını çıkarıyordu. Bir süre tiyatro eğitimini aldıktan sonra amatör olarak tiyatro oyunlarında yer aldı. Ardından reklam filmlerinde dış seslendirme yaptı. Daha çok oyunculuk kariyerine odaklandığı için üniversite eğitimini yarıda bıraktı.

 

Kamera karşısına ilk kez ‘Bana Şans Dile’ adlı sinema filmi ile geçti. ’Bir İstanbul Masalı’ dizisinde canlandırdığı ‘Ozan Kozan’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti. Hayranlarının ilgisinden mutluluk duyuyor. “Sağolsunlar, çok güzel tepkiler alıyorum. Genelde ekranda oynamış olduğum rollerle ilgili keyifli sorular geliyor. Canlandırmış olduğum her karakterin izleyiciden karşılığını görüyor olmak çok değerli. Bu dönüşler yapmış olduğumuz işi manevi yönden de güçlendiriyor.”