Mahkum Savaş Yesari İsmail Hacıoğlu Kimdir?

Mahkum SavaÅŸ Yesari Ä°smail HacıoÄŸlu kimdir? MF Yapım imzalı, senaryosu UÄŸraÅŸ GüneÅŸ tarafından kaleme alınan, yönetmen koltuÄŸunda Volkan Kocatürk’ün oturduÄŸu, Kore yapımı Innocent Defendant’tan ülkemize uyarlanan, ilk bölümü 14 Aralık 2021 tarihinde yayınlanacak Mahkum dizisinde canlandırdığı SavaÅŸ Yesari karakteriyle geniÅŸ kitlelerin beÄŸenisini kazanan ünlü oyuncu Ä°smail HacıoÄŸlu ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette sıklıkla araÅŸtırılıyor. Peki Ä°smail HacıoÄŸlu kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

Mahkum SavaÅŸ Yesari Ä°smail HacıoÄŸlu kimdir? MF Yapım imzalı, senaryosu UÄŸraÅŸ GüneÅŸ tarafından kaleme alınan, yönetmen koltuÄŸunda Volkan Kocatürk’ün oturduÄŸu, Kore yapımı Innocent Defendant’tan ülkemize uyarlanan, ilk bölümü 14 Aralık 2021 tarihinde yayınlanacak Mahkum dizisinde canlandırdığı SavaÅŸ Yesari karakteriyle geniÅŸ kitlelerin beÄŸenisini kazanan ünlü oyuncu Ä°smail HacıoÄŸlu ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette sıklıkla araÅŸtırılıyor. Peki Ä°smail HacıoÄŸlu kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

mahkum savas yesari ismail hacioglu kimdir

 

Mahkum Savaş Yesari İsmail Hacıoğlu kimdir?

 

Ä°smail HacıoÄŸlu kimdir? 30 Kasım 1985 tarihinde Ä°stanbul'da dünyaya gelen Ä°smail HacıoÄŸlu, Kökeni Bulgaristan'a dayanmaktadır. Eski Fenerbahçeli futbolcu Bulgar Mehmet olarak da bilinen Mehmet HacıoÄŸlu'nun oÄŸludur. OyunculuÄŸa ilkokul 5. sınıftayken piyeslerde oynayarak baÅŸlayan Ä°smail HacıoÄŸlu, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nde oyunculuk eÄŸitimi aldı. Ardından Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü kazanan HacıoÄŸlu okulu ilk senesinde bıraktı. 2003 yılında çekilen KarşılaÅŸma filmindeki performansıyla 40. Antalya Altın Portakal Film Festivali “Umut Veren Genç Oyuncu Ödülü” kazandı. 2010 yılında çekilen Çakal filmindeki performansıyla 16. Sadri Alışık Ödülleri’nde En Ä°yi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görülen HacıoÄŸlu 2010 yılında oyuncu Vildan Atasever ile evlendi. Çift 21 Ocak 2015 tarihinde boÅŸandı. HacıoÄŸlu, 5 Åžubat 2016’da Duygu Kaya ile evlendi. Bu evliliÄŸinden Yemin isminde bir kızı vardır. Ä°lk oyunculuk deneyimini 2001 yılında rol aldığı Bana Åžans Dile isimli sinema filminde canlandırdığı ÇaÄŸlar karakteri ile yaÅŸayan Ä°smail HacıoÄŸlu; Sonsuz Bir An, Meryem, Sinyora Enrica ile Ä°talyan Olmak, Sonsuz, Çakal, Bana Åžans Dile, KarşılaÅŸma, Anlat Ä°stanbul, Sınav, Kabadayı, HoÅŸçakal Güzin, Vali, Gökten 3 Elma DüÅŸtü, BaÅŸka Semtin Çocukları, Ayla gibi pekçok dizi ve filmde rol almıştır. Åžimdilerde Star TV ekranlarında yayınlanan Çocuk dizisinde Hasan karakterine hayat veren Ä°smail HacıoÄŸlu, 1.86 metre boyunda, 74 kilo ve Yay burcudur.

 

Ailesi aslen Bulgaristanlı, Ä°stanbul’un Fatih semtinde doÄŸdu. Babası eski Fenerbahçeli futbolcu Bulgar Mehmet lakaplı Mehmet HacıoÄŸlu’dur. Bir kız kardeÅŸi var. Duygu Kaya ile olan evliliÄŸinden Yemin adında bir kızı var. Çift 2020 yılında boÅŸandı. Babasıyla ilgili “Babam 1972 yılında yani 13 yaşındayken Ä°stanbul’a gelmiÅŸ. Zor günler geçirmiÅŸ. Sadece bizimkiler deÄŸil, o dönem bütün Bulgar Türkleri, Balkan Türkleri için geçerli bu. Zorlama ve yaptırım baÅŸlayınca ülkelerinden olmuÅŸ insanlar. Babam ÅŸimdi yolda Suriyeli gördüÄŸünde empati yapabiliyor, gözleri dolarken yakalıyorum. Babamdan dolayı futbolcu olmayı çok istedim. Futbol bugün matematik üzerine kurulu, teknik ve hızlı futbol. O dönem kuvvete dayalı, kemik seslerinin geldiÄŸi, her ÅŸekilde daha sert oynanan bir oyundu. Babam beni uzak tutmak istedi ve baÅŸardı. Åžimdilerde ‘UÄŸraÅŸsaydım senden futbolcu olurmuÅŸ’ diyor ama benden olmazmış! Herkesin bir kaderi var, buna inanıyorum biraz. Ne olursa olsun önünüzde kimse duramıyor.”ifadelerini kullanan HacıoÄŸlu geçmiÅŸte futbolcu olmak istediÄŸini fakat baÅŸaramadığını dile getirdi.

 

OyunculuÄŸa ilkokul 5. sınıftayken piyeslerde oynayarak baÅŸladı. “Ä°lkokul öÄŸretmenim Sevim GümüÅŸ, okulda bir müsamere yaptı. 70 kiÅŸilik bir sınıftık, sekiz kiÅŸilik oyuna en son seçilen kiÅŸiydim. Sahneye çıktım ve kendimi çok mutlu hissettim. Hiç kasmadım, çok rahattım. ‘Ben burada kendimi çok iyi hissediyorum, buradan inmeyeceÄŸim’ dedim. Annem babam, beni Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin hafta sonu kursuna yazdırdı. Üç yıl boyunca devam ettim. Oradaki hocalarımın kurduÄŸu özel tiyatrolarda sahneye çıkıp piÅŸmeye baÅŸladım. Ömer Hoca ile karşılaşınca, Allah bana ‘yürü ya kulum’ dedi. ÇocukluÄŸuma dair hatırladığım tüm karelerde, başımı belaya sokup sonra bundan nasıl yırtarım diye düÅŸünüyorum. Kafamı, ayağımı, hatta baÅŸka çocukların kafalarını yardım. ÇocukluÄŸum çok flu o yüzden. Hep bir muzurluk vardı, çabuk büyümek istedim. Åžimdi de diyorum ki ‘ulan ne salakmışım!’ Annemin bir bedduası var; ‘Allah sana, senin gibi bir çocuk versin’ der. Umarım bu bedduası tutmaz.”

 

Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nde oyunculuk eÄŸitimi aldı. Ardından Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü kazandı ancak okulu ilk senesinde bıraktı.  Babasının da desteÄŸiyle 1997 yılında dublaj yaparak harçlığını çıkarıyordu. Bir süre tiyatro eÄŸitimini aldıktan sonra amatör olarak tiyatro oyunlarında yer aldı. Ardından reklam filmlerinde dış seslendirme yaptı. Daha çok oyunculuk kariyerine odaklandığı için üniversite eÄŸitimini yarıda bıraktı.

 

Kamera karşısına ilk kez ‘Bana Åžans Dile’ adlı sinema filmi ile geçti. ’Bir Ä°stanbul Masalı’ dizisinde canlandırdığı ‘Ozan Kozan’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti. Hayranlarının ilgisinden mutluluk duyuyor. “SaÄŸolsunlar, çok güzel tepkiler alıyorum. Genelde ekranda oynamış olduÄŸum rollerle ilgili keyifli sorular geliyor. Canlandırmış olduÄŸum her karakterin izleyiciden karşılığını görüyor olmak çok deÄŸerli. Bu dönüÅŸler yapmış olduÄŸumuz iÅŸi manevi yönden de güçlendiriyor.”