Lüksemburg 10 Gündür Kayıp Bir Sığırı Arıyor!

Onun adı Simba. Lüksemburg’ta bir yetiştiricinin çiftliğinde yaşayan minyon bire “Zebu” sığırı. 3 Ocak’ta yemyeşil bir ovada otlarken ortalıktan kayboldu. Lüksemburg ve başta Belçika olmak üzere komşuları 10 günür onu arıyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Önce, “Zebu” cinsi sığırı tanıtalım: Adıını Türkçe’ye “Hint öküzü” diye çevirebiliriz. Vatanı, Asya’nın tropikal bölgeleri. Kürek kemiklerinin hizasında, orta büyüklükte bir hörgücü var. Hindistan ve Malezya’da yabani türleri var. Çok ama çok eski çağlarda Mısır’dan getirilerek üretildi. Milat’tan Önce 3 bin yılından günümüze kadar gelmiş bir sığır türü. Çoğu sığır türlerinin atası olarak biliniyor.

 

Şimdi habere geçebiliriz.

 

“Simba” adlı bu sığırın sahibi olan Dave Delvaux, “Her yeri didik didik aradık. En son Belçika sınırında görüldüğü için bu ülkenin yetkililerini de uyardık” diyor.

 

“Simba”nın izine rastlanmadıkça kaygılar da artıyor: Acaba hırsızlarca mı kaçırıldı? Çünkü aynı bölgede ve aynı yetiştiriciden geçen yıl, 7 boğa çalınmıştı. Yetiştirici, “Çiftliğimiz 7 kapısından birini açık bulduk. Bu da kuşkularımızı artırıyor” dedi.

 

Aile son umudunu özel eğitimli köpeklerin yardımıyla bir kez daha bölgenin taranmasına bağladı.