Lotodan Kazandığı 48 Milyon Ä°sviçre Frangı Hayatını DeÄŸiÅŸtirmedi!

Ä°sviçre’nin Bern kentinde arada bir loto oynayan bir adam 2014 yılının AÄŸustos ayında bir Cumartesi günü, gazetelerde lotonun büyük ikramiyesinin rekor düzeye ulaÅŸtığını okuyunca bayiye gidip rastgele bir kupon doldurdu. AkÅŸam eve gidip çekili sonuçlarını öÄŸrenince ÅŸok geçirdi. O kazanmıştı. Karısına haberi vermeden önce birkaç bardak viski içti.

 

Bu kadar çok parayla ne yapacaklardı. Karı-koca, hayatlarının deÄŸiÅŸmemesi konusunda anlaÅŸtılar. Kazançlarını ihtiyatla bazı yatırımlara yönlendirdiler. Özellikle de gayrımenkule ve tahvillere. YaÅŸlılar için bir huzur evi açtılar. Çocuklarının geleceÄŸine yatırım yaptılar.

 

Milyoner adam eskisi gibi arkadaÅŸlarıyla buluÅŸmaya devam etti. Ancak ağızlaını ne kadar sıkı tutarlarsa tutsunlar lotodan zengin oldukları bir sre sonra kentte yayıldı. Bunun sonucu eelerine para isteyen insanların mektupları yaÄŸmaya baÅŸladı. Hepsine “Hayır” yanıtı verdiler. Sadece birkaç kiÅŸiye borç vermeyi kabul ettiler. Onlar d borçlarını vadesinde ödedi.

 

Loto milyoneri, servetine raÄŸmen yasal emeklilik yaşından sonra da birkaç yıl daha çalışmaya devam etti. Aile yazlık ev almak gibi büyük harcamalardan da kaçındı. Yüklü vergi ödememek için. Tek lüksleri 5 yıldızlı otellerde tatil yapmak oldu.

 

Çift kendilerini zengin eden loto biletini ve loto idaresinin çekinin örneÄŸini bankadaki kasalarında saklıyorlar. Ancak milyoner artık loto oynamıyor, “BaÅŸkalarına kazanma  ÅŸansı tanımak için” diyor.