Liderleri Ve Ünlüleri Tuzağa Düşürüp İşleten İki Komedyeni Rusya Ödüllendirdi!

Kimleri işletmediler ki… İngiltere eski Başbakanları Boris Johnson ve David Cameron, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, ABD eski Başkanı George W. Bush, İngiltere Prensi Harry. Ünlü yazarlar J. K. Rowling ve Stephen King…

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Takma adları “Vovan” ve “Lexus” olan Rus komedyenler Vladimir Kuznetsov ile Alexei Stolvarov, batılı liderleri ve aydınları telefonda işlettikler için Rusya tarafından “Dostluk Madalyası” ile ödüllendirildiler.

 

Gerçi tongaya düşürdükleri batılı liderler ve aydınlardan dişe dokunur bir sır koparamadılar ama başarıları çoğu Rusya lideri Vladimir Putin karşıtı olan ülkeleri liderlerine ne denli kolaylıkla ulaşabildiklerini göstermesi açısından takdire değer bulundu. En önemli Rus madalyalarından olan “Dostluk nişanı”, sadece “Halklar arasında barış, dostluk, anlayış ve işbirliğine katkıda bulunanlar”a veriliyor.

 

36 ve 37 yaşlarındaki iki komedyen, tongaya düşürdüklerine kendilerini Rusya, Ukrayna veya Ermenistan yetkilileri olarak tanıtıyorlardı. İkilinin en eski kurbanı İngiliz şarkıcı Elton John oldu. 2015’te, LBGT hareketine karşıtlığıyla bilinen Putin’le görüşmek istediğini açıklayan sanatçıyı aradılar. Biri kendini Putin olarak tanıttı, diğeri ise Putin’in basın danışmanı ve tercümanı olarak!

 

Sonunda Putin gerçekten Elton John’u arayıp bu tatsız şaka için özür diledi. Bir süre önce de Prens Harry iki komedyenin ağına takıldı: E-mail yapılan görüşmede Belarus’un penguenlerini kurtarmak için yardım sözü verdi. Kuzey Kutbu’ndaki Belarus penguenlerine İsveçli çevrecileri yönlendirmeyi vaat eden Harry böylece cehaletini ortaya koydu. Çünkü, Belarus, Kuzey Kutbu’na binlerce kilometre uzaklıkta. Üstelik hiçbir denile bağlantısı da yok!



Etiketler: