O Kadar Şiddetli Hapşırdı Ki Bağırsakları Dışarı Fırladı!

ABD’de 60’lı yaşlardaki bir adam prostat kanseri ameliyatı geçirdikten 15 gün sonra, tıp tarihine geçen bir kazanın kurbanı oldu.

 

Sanki bir korku filminden çıkıp gelmiş bir sahne gibi ama olay baştan sona gerçek.

 

“American Journal of Medical Case Reports” dergisinde yayınlanan bir makaleye göre, Florida eyaletinde 63 yaşındaki bir adamı eşiyle birlikte bir restoranda yemek yerken hapşırık nöbeti tuttu.

 

Hapşırık o kadar güçlüydü ki, adamın bağırsaklarının bir bölümü vücudundan dışarı çıktı. Makalede sonrası şöyle anlatıldı:

 

“Adam karnının altında bir ıslaklık hissetti. Gözlerini o bölgeye indirdiğinde bağırsaklarına ait bir çok pembe barçanın dışarı çıkmış olduğunu gördü. Son derece ender rastlanan bir olaydı bu.

 

Dediğimiz gibi adam 15 gün önce prostat kanseri ameliyatı geçirmişti ve idrar kesesi alınmıştı.

 

Olaydan hemen önce.  doktorlar ameliyat dikişlerini aldılarYaraların kapanmakta olduğunu belirlediler. Adam bu olumlu gelişmeyi kutlamak için eşini restorana kahvaltıya götürdü. İşte hapşırık da o kahvaltı sırasında patlak verdi.

 

Adam bağırsak parçalarının dışarı çıkmış olduğunu görünce utancından gömleğiyle karın altı bölgesini kapattı ve hemen hastaneye gitmeye karar verdi.

 

Ancak durumunun giderek daha da kötüleşmekte olduğunu hissedince ambülans çağırdı. İlk yardım ekibi, adamın bağırsaklarının önemli bir bölümünün dışarda olduğunu gördüler. Ağrı kesici bir iğne yaptılar.

 

Hastaneye varınca doktorlar titiz bir operasyonla dışardaki bağırsakları karın boşluğuna yerleştirdiler.

 

Sonuç? Yaşlı adam ölümün eşiğinden dönmekle kalmadı. Bağırsakları açısından eski sağlığına da kavuştu.



Etiketler: